Ruhsatı gasp edilen avukat: Hak savunmaya devam edeceğim

Yaren Çolak

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olduğu sırada katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek avukatlık ruhsatı verilmeyen Barış Barışık, avukatlık yapmak istiyor. 2018’de Ankara Barosu’na ruhsat talebinde bulunan Barışık’a ruhsatı, Adalet Bakanlığı tarafından üniversite yıllarında katıldığı bazı eylemler nedeniyle devam eden soruşturmalar gerekçe gösterilerek verilmedi.

Barışık yaklaşık 16 aylık mücadele sonucunda 28 Mayıs’ta Ankara Barosu’nda yemin ederek avukat oldu. Ancak Barışık hakkında Adalet Bakanlığı tarafından ruhsatının iptali için TBB’ye dava açıldı. Adalet Bakanlığı’nın açmış olduğu idari davada 14 Ağustos’ta yürütmeyi durdurma kararı verilerek Barışık’ın 3 Eylül’de baro kaydı silindi ve avukatlık ruhsatı tekrar iptal edildi.


Ruhsatı gasp edildiği için mesleğini yapması engellenen Avukat Barış Barışık, öğrencilik yıllarında katıldığı eylemlerin hepsinin hak talebi içerdiğini söyledi.

Bu eylemlere katıldığı için hakkında soruşturmalar açıldığını aktaran Barışık, “Bu davalardan beraat edebilirsem ruhsatımı geri alacağım. Aslında ben ruhsatımın geri alınmasına şaşırmıyorum çünkü Türkiye’de tek adam rejimi var. Bu rejim insanları ikiye ayırıyor; kendinden olanlar ve olmayanlar” dedi.

“Kendilerine itaat eden, hak savunuculuğu yapmayan bir avukat yaratmaya çalışıyorlar” diyen Barışık, şöyle konuştu: “Avukatlık mesleği doğası gereği hak savunur. Ben de bunu yaptım ve yapmaya devam edeceğim.”