Rus milyarder Abramovich, Ukrayna'nın müzakerelere yardımcı olması talebini kabul etti.

Rus milyarder Abramovich'ten Ukrayna'nın yardım talebine kabul

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich, Kiev'in Rusya'nın Ukrayna işgalini sona erdirmek için müzakerelere yardım etme talebini kabul etti.

Adının açıklanmasını istemeyen konuya vakıf bir kaynak, Reuters'a yaptığı açıklamada, Kiev hükümetinin, Rusya'daki geçmişi nedeniyle Abramovich'ten arabuluculuk yapmasını istediğini söyledi.

euronews'in haberine göre Rus milyarderin bir sözcüsü, "Ukrayna tarafının barışçıl çözüme ulaşmak amacıyla kendisiyle temasa geçtiğini ve Roman Abramovich'in de o zamandan beri yardım etmeye çalıştığını teyit edebilirim." ifadesini kullandı.

İsrail vatandaşlığı bulunan Yahudi iş insanı Abramovich, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra milyarder oldu. Forbes'e göre 13,3 milyar dolar serveti bulunuyor.

Abramovich nasıl bir rol üstleneceği ile ilgili detay verilmedi.

Duruma vakıf ikinci bir kaynak da, "Ukrayna, barışçıl çözüm arayışlarına katkı sağlayacak birini bulmak istedi ve Yahudi toplumu tarafından kendilerine Roman Abramovich ile temasa geçmeleri önerildi." açıklamasında bulundu.

Aynı kaynak, "Nasıl bir etkisi olacağı belli değil çünkü Rusya büyük insanlarının siyasi kararları etkileyebileceği bir ülke değil." sözleriyle Rus milyarderin arabuluculuğundan pek ümitli olmadığını dile getirdi.