Rusya Güney Askeri Bölgesi, Ukrayna’dan Rusya’ya geçmeye çalıştığı öne sürülen 5 kişilik "Ukraynalı sabotaj ve keşif grubunun" öldürüldüğünü duyurdu.

Rus ordusu: Sınırı ihlal eden Ukraynalı sabotaj ve keşif grubundan 5 kişi öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Güney Askeri Bölgesinden yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna üzerinden Rusya’ya sınır ihlali yapmaya hazırlanan bir grubun önlendiği iddia edildi.

Grubun sabotaj ve keşif için iki zırhlı araçla Rostov bölgesine geçmeye çalıştığı belirtilen açıklamada, "Araçların yanı sıra Ukraynalı sabotaj ve keşif grubundan Rusya sınırını ihlal eden 5 kişi etkisiz hale getirildi” ifadesi yer aldı.

UKRAYNA’DAN YALANLAMA

Ukrayna tarafı ise Rostov bölgesinde askerlerinin olmadığını, haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Rusya Federal Güvenlik Servisinden (FSB) yapılan açıklamada ise Ukrayna’dan ateşlendiği iddia edilen bir top mermisinin Rostov bölgesinde bulunan bir sınır kontrol noktasına isabet ettiği öne sürüldü.

8 YIL ARADAN SONRA YENİDEN HAREKETLENDİ

Rusya ile Ukrayna arasında 2014 yılında patlak veren savaş, 8 yıl sonra yeniden tırmandı. Rusya, Mart ve Nisan 2021’de, Ukrayna sınırında, Kırım’ın ilhakından bu yana görülen en geniş çaplı askeri konuşlanmayı başlattı. Batı ana akım basını ve önemli güç merkezleri, "Rusya, Ukrayna’yı işgal edecek" savında diretse de Rus üst düzey yetkililer ise söz konusu işgalin gerçekleşmeyeceğini söylüyor.

SINIR KARAKOLU VURULDU

Ukrayna topraklarından yapılan havan topu saldırısında Rusya'da bulunan Rostov bölgesindeki sınır karakolu tamemen yok edildi. Interfax'ta yer alan Rusya'nın federal güvenlik servisi FSB'nin açıklamasında, olayda can kaybı yaşanmadığı belirtildi. Açıklamaya göre, sözkonusu karakol Rusya'nın Ukrayna sınırına 150 metre mesafede bulunuyor. Ukrayna hükümeti ve ülkenin doğusunda Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar Perşembe gününden bu yana hız kazanmıştı.

(AA-Haber Merkezi)