Rusya Turizm Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtçyan, Rusya'daki bir turizm acentesinin ‘Madrid'e gidecek müşterilerini isim karışıklığı sonucu Mardin'e gönderdi’ şeklinde bazı yayın organlarında yayınlanan haberleri yalanladı. Mkrtçyan, “Mardin Belediye Başkanı herhalde reklam yapmak istedi. Böyle bir şeyin olması mümkün değil” dedi.

‘Rus turistler Madrid yerine yanlışlıkla Mardin'e gönderildi’ haberi yalanlandı
Fotoğraf: AA

Rusya Turizm Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtçyan, Rusya'da bir turizm acentesinin İstanbul aktarmalı İspanya'nın başkenti ‘Madrid'e göndereceği müşterilerini yanlışlıkla Mardin'e yolladı’ şeklinde bazı basın organları tarafından yayınlanan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Sputnik’e konuşan Aleksan Mkrtçyan, “Bunun yalan haber olduğunu öğrendik. Böyle bir şeyin olması mümkün de değil “dedi.

Mkrtçyan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mardin Belediye Başkanı herhalde reklam yapmak istedi. Bir keresinde 2018 senesinde İsviçreli turistlerin (Rusya’daki) Rostov-na-donu kenti yerine Rostov Velikiy kentinde gittiklerini hatırlattı. Fakat bu iki kent en azından aynı ülkedeydiler. Bu durumdaysa İspanya biletlerinin, Türkiye biletlerinden üç kat fazla olduğunu söylemem gerek.”

NE OLMUŞTU?

Bazı yayın organlarında yayınlana haberlerde, Rusya’dan İspanya'nın Madrid şehrine İstanbul aktarmalı giden Rus turistlerin Madrid yerine Mardin’e indiği ifade edilmişti. Turistlerin, 1 gece Mardin'de kaldığı ardından aktarmalı olarak Madrid’e geçiş yaptıkları öne sürülmüştü.