Ruşen Alkar özgün yorumuyla Salon’da

Türkçe ve Kürtçe besteleriyle yerli sahnenin isminden söz ettiren sanatçılarından Ruşen Alkar bu akşam Salon sahnesinde olacak.

Bestelerinde duygu dünyasını dinleyiciyle cömertçe paylaşan sanatçı, ikinci albümüne yorumcu kimliğinin sınırlarını genişleten Kürt halk şarkısı formlarını da ekledi. Kürt sözlü tarihinin en önemli aktarıcıları olan Dengbêj pratiğine ait Sînano Kirîv (kilam), Dêra Hînê (lawik) ezgilerinin yanında, bir Aram Dîkran bestesi olan Rabe Lawo (stran) sanatçının kendi içsel dünyasında, Şevket Akıncı’nın ustalığıyla yoğrularak, kentli Kürt müziği anlayışının birkaç adım ilerisine taşındı.

Ruşen Alkar, ikinci albümünü Hêdî Hêdî’yi çağdaş müziğin saygın ve üretken ismi besteci/aranjör Şevket Akıncı prodüktörlüğünde hayata geçirdi. Türkçe karşılığı yavaş yavaş olan Hêdî Hêdî, post punk, ambient, çağdaş caz, krautrock, funk gibi stillerin geleneksel Kürt müziği ile karıştığı, yerel ile şehir hayatı ritminin iç içe geçerek melezleştiği genel olarak pop-rock kategorisinde bir albüm. Umutlu bir karanlık yanında coşkulu bir hüzün de içeren Hêdî Hêdî, Ruşen Alkar'ın özgün yorumu Şevket Akıncı'nın güçlü aranjmanlarıyla birleşerek ortaya cesur ve davetkâr bir tavır koyuyor.

Ruşen Alkar konseri bu akşam saat 21.30’da Salon’da.

THE RİNGO JETS ve BÜYÜK EV ABLUKADA

Salon'da ayrıca İstanbul müzik sahnesinin progresif rock ekibi Nekropsi, geçtiğimiz Mart ayında, iki gece üst üste gerçekleştirdikleri Salon konserlerinden sonra yine iki gece üst üste dinleyicisiyle buluşacak. Türkiye rock müzik sahnesinden The Ringo Jets de yarın Salon sahnesine konuk olacak. Şarkıları, albümleri, konserleriyle yerli sahnenin en sevilen isimlerinden Büyük Ev Ablukada, 360 derece sahne etrafında aynı gün art arda gerçekleşecek iki akustik performansla Salon’da olacak.

The Ringo Jets konseri 19 Aralık Perşembe akşamı saat 21.30’da; Nekropsi konseri 20 Aralık Cuma 22.00 ve 21 Aralık Cumartesi akşamı saat 22.30’da; Büyük Ev Ablukada etkinliği 22 Kasım Pazar günü saat 16.00 ve 19.00’da üst üste iki seans ile Salon’da.