'Fon' tartışmaları hakkında açıklama yapan Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır, "Medyascope olarak bir linç kampanyasının içinden geçiyoruz. Sessiz kalmayı tercih ediyoruz çünkü linççilerle bir şey tartışmanın, onları herhangi bir şeye ikna etmenin imkanı yok" dedi.

Ruşen Çakır'dan 'fon' tartışmasına ilişkin yeni açıklama: Linç kampanyasının içinden geçiyoruz

Medyascope'un kurucusu Ruşen Çakır, 'fon' tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Çakır, "İşimizi iyi yapıyoruz, açık yapıyoruz, şeffaf yapıyoruz" dedi.

Türkiye’deki bazı medya kuruluşları ve derneklerin ABD merkezli Chrest Foundation’dan hibe aldığı yönündeki haberler bir süredir gündemdeki yerini koruyor.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, bu medya kuruluşları içerisinde en çok konuşulanlardan biri olan Medyascope'un kurucusu ve sahibi Ruşen Çakır, gelen eleştiriler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Künyemizde beş yıldır yazıyor zaten gizli ve yeni bir şey değil” demişti.

Çakır, bugün konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Medyascope'un canlı yayınında yaptığı açıklamada Çakır, şu ifadeleri kullandı:

"Medyascope olarak bir linç kampanyasının içinden geçiyoruz. Sessiz kalmayı tercih ediyoruz çünkü linççilerle bir şey tartışmanın, onları herhangi bir şeye ikna etmenin imkanı yok. Birbirinden farklı dönemlerde, farklı kesimler tarafından yapılan linçlerin bir araya getirilmesiyle karşı karşıyayız. Olur böyle şeyler, burası Türkiye...

Zor bir iş yaptığımızın farkındayız ama bu linçleri hak etmediğimizin ama bir diğer yanıyla da hak ettiğimizin farkındayız. Çünkü işimizi iyi yapıyoruz, açık yapıyoruz, şeffaf yapıyoruz. Ve Türkiye'de herşeye rağmen her koşulda bağımsız ve özgür gazetecilik yapmanın mümkün olduğunu gösterdiğimiz için farklı kesimlerin çok ciddi şekilde bizden rahatsız olmasına neden oluyoruz. Onlara verdiğimiz rahatsızlık için de açıkçası özür falan dilemiyoruz."