Rusya’nın silah ihracat kurumu Rosoboronexport'un Başkanı Miheyev, Türkiye'ye yeni bir S-400 hava savunma sisteminin satışı için Ankara ile Moskova arasında anlaşma imzalanacağını söyledi.

Rusya açıkladı: S-400’ler için yeni anlaşma imzalanıyor

Türkiye ile Rusya, S-400 hava savunma sistemlerinin satışı için yeni bir anlaşmaya yapmaya yakın.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Rus devletinin silah ihracat kurumu Rosoboronexport’un Başkanı Alexander Miheyev, Ankara ile Moskova arasında yeni bir S-400 hava savunma sisteminin satışı konusunda yakın gelecekte bir anlaşma imzalanabileceğini açıkladı.

Konuyla ilgili Ankara'dan henüz bir bilgilendirme gelmezken, S-400’ler ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde de gerilim noktalarından biri.

Washington, Türkiye'nin S-400 satın alması nedeniyle CAATSA (Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası) kapsamında Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), SSB Başkanı İsmail Demir ile üç kurum yetkilisi; Savunma Sanayii Başkanlığı Başkan Yardımcısı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığı Grup Müdürü Mustafa Alper Deniz ve Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu yaptırım uygulanması yönünde kararı almıştı.

Ayrıca ABD, Türkiye’yi F-35 projesinden çıkardığını da resmen Ankara’ya bildirmişti.

ABD yönetimi, geçen temmuz ayında basına yansıyan haberler üzerine, Türkiye’nin Rusya’dan yeni bir silah sistemi satın alması halinde yeni yaptırımlar uygulama sinyali vermişti.