Nazilerin İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet güçleri karşısındaki yenilgisinin 75. yıl dönümü nedeniyle Rusya’da kutlamalar düzenlendi. Zaferin 75. yıl kutlamaları koronavirüs (Covid-19) nedeniyle kısıtllı olarak gerçekleşti

Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü kutlanıyor


Rusya’nın başkenti Moskova’daki Kızıl Meydan’da koronavirüs salgınına rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi.

Dünya halklarının 75 yıl önce büyük emek, fedakarlık, zorlu bir mücadeleyle Nazi faşizmini yendiği Zafer Günü, dünyanın dört bir yanında kutlanıyor. 9 Mayıs, Berlin'deki Reichtag'a, Alman parlamento binasına orak-çekiçli kızıl bayrağın dikildiği gün.

Sovyetler Birliği’nin II. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası karşısındaki zaferinin kutlandığı 9 Mayıs Zafer Günü’nde bu yıl birçok etkinlik internet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'nın dış duvarındaki Ebedi Ateş Anıtı'na çiçek koymasıyla başladı.

PUTİN'DEN ZAFER MESAJI

Putin törende yaptığı konuşmada, "Kahramanlarımız anavatanı, gelecek nesillerin hayatlarını kurtardı, Avrupa'yı özgürleştirdi, dünyayı korudu, kent ve kasabaların yeniden kurulmasını sağladı, çok büyük başarılar kazandı” dedi. Söz konusu savaşın önemini vurgulayan Putin, “Büyük Anavatan Savaşı gazilerinin görkemli başarıları hiçbir şeyle ölçülemez ve paha biçilemez. Ortak hafıza ve ortak umutlar, ortak hedeflerimiz, günümüz ve geleceğimiz için taşıdığımız sorumluluk bizleri birleştiriyor. Hep birlikte olduğumuzda yenilmez olduğumuzu biliyoruz ve buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

rusya-da-9-mayis-zafer-gunu-kutlaniyor-729164-1.

Putin'in mesajlarının ardından Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava gösterisi izlendi. Gösteride 75 uçak ve helikopter yer aldı.

Sovyetler Birliği’nin Nazilere karşı kazandığı zaferin 75. yıl dönümünde, İkinci Dünya Savaşı kahramanlarının anıldığı Ölümsüz Alay yürüyüşü yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle online olarak düzenledi.