Rusya, normlleşme adımları kapsamında, sınırların kısmi olarak açılacağını duyurdu. Açıklamanın ardından Rus medyasında yer alan haberlerde de Türkiye’ye uçuşların Temmuz ayı ortasında başlayabileceği öne sürüldü

Rusya’da sınırlar açılıyor: Türkiye’ye uçuşlar ne zaman başlayacak?

Rusya’nın başkenti Moskova’da koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar, yarından itibaren kademeli olarak kaldırıldığı duyuruldu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan Rusya’da, Moskova yönetimi yarından itibaren virüsle mücadele kapsamında bazı kısıtlamaların kaldırılmasına karar verdi.

Alınan karara göre yarından itibaren, berberler, veterinerler, mezarlık ziyaretleri, fotoğraf stüdyoları, film ve kayıt stüdyoları ile birlikte konser salonlarının da açılacağı belirtildi.

SINIRLAR AÇILIYOR

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin normalleşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yabancı ülkelerde yaşayan hasta akrabalarına bakması gereken ve çalışmaya ya da eğitim görmeye gidecek olan Rus vatandaşlarına ülkeden çıkma olanağı veren hükümet kararını imzaladım” dedi.

TÜRKİYE’YE UÇUŞLAR TEMMUZ AYINDA BAŞLAYABİLİR

Rus medyası, Rusya’dan uçuşlara izin verilecek ilk grup ülkelerden birisinin ise Türkiye olduğunu ve uçuşların Temmuz ayı ortasında başlayabileceğini öne sürdü. Öte yandan uçuşlara ilişkin kısıtlamaların kaldırılacağı tarihe ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.

DHA