Rusya'dan Suriye ile ilgili olarak yapılması düşünülen dörtlü zirveyle ilgili açıklama geldi. Rusya, Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir zirvenin gündemlerinde olmadığını bildirdi

Rusya'dan dörtlü zirve açıklaması

Rusya bir açıklama yaparak, İdlib konusunda Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir zirve düşünülmediğini kaydetti. Kremlin'den yapılan açıkamada, “Rusya şu an, Fransa, Almanya ve Türkiye ile dörtlü bir Suriye zirvesi üzerinde çalışmıyor” ifadeleri kullanıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 5 Mart'ta görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin gelen soruları cevapladı. Peskov, Suriye konusunda Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin bir araya geleceği bir toplantı düzenlenmeyi düşündüklerini aktardı.

Şimdilik Erdoğan ile Putin arasında ikili görüşmeden bahsedilemeyeceğini belirten Peskov, "Ancak çok taraflı (Rusya, Türkiye, İran) bir formatta görüşme olasılığını inceliyoruz" dedi.

ERDOĞAN BİR ARAYA GELEBİLİRİZ DEMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib ile ilgili olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Mart'ta bir araya geleceklerini söylemişti.

Erdoğan bugün, 5 Mart'ta İdlib konusunda yapılacak Dörtlü Zirve ve Rusya'dan Türkiye'ye gelecek heyet ile ilgili yöneltilen soru üzerine, şunları kaydetmişti:

"Heyet yarın ülkemize gelecek, fakat bu hafta sonu yapılan görüşmeler ile ilgili ise Sayın Macron, aynı şekilde Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Fakat bizim Sayın Putin ile burada belirlediğimiz 5 Mart'ta, bizim en kötü ihtimalle Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Bu bir araya gelişte de biz telefonun ötesine geçip, yüz yüze bu görüşmeleri yapma konumunda olacağız. Böyle bir durum söz konusu. İstanbul olabilir, bakarız."

AA