Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz" ifadeleriyle duyurduğu görüşme teklifine

Rusya'dan Erdoğan'ın üçlü görüşme teklifine yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye, Rusya ve Suriye liderleri arasında üçlü görüşme teklifine Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov'dan açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Moskova yönetiminin Erdoğan'ın üç ülke lideri arasında zirve düzenleme fikrine olumlu baktığını söyledi.

İHA'nın haberine göre Bogdanov, önerinin ardından Suriye tarafı ile doğrudan temasa geçtiklerini de belirterek, "Şu anda Suriyeli dostlarımızla temas halindeyiz. Komşu ülkelerin ilişkilerinin normalleşmesi için yapılacakları her zaman memnuniyetle karşılarız. Bunu her düzeyde defalarca dile getirdik" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşünde basına yaptığı açıklamada üçlü görüşmeye dair, "Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin’e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız" ifadelerini kullanmıştı.