Rusya'dan 'Ermenistan' uyarısı

Avrupa Birliği, Ermenistan’da tüm tarafları ülkedeki krizi çözmek amacıyla “kapsamlı bir diyalog”a angaje olmaları çağrısını yaparken, Rusya’dan uyarı geldi.

Ermenistan’da Ulusal Meclis’in dün yaptığı kritik oturumda yeni bir başbakanı seçememesinin ardından AB’nin Erivan Delegasyonu Sözcüsü, ülkedeki tüm tarafları “kapsamlı bir diyaloğa” angaje olmaya cesaretlendiren bir açıklama yaptı.

Ermenistan Devlet Radyosu’nun yansıttığı açıklamada, “Avrupa Birliği, Ermenistan’ın refah içindeki bir demokratik toplumu tesis etme çabalarına desteğini yineliyor” denildikten sonra “Son günlerde olduğu gibi güvenlik kurumları ile toplanma ve ifade özgürlüğü hakkını kullananların çatışmaktan kaçınması, itidal ve sorumluluk göstermesi hayati önem taşıyor” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Ermenistan ile yakın ilişkileri olan Rusya’nın Federasyon Konseyi’nin Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Vladimir Dzhabarov, Ermenistan Ulusal Meclisi’nin dünkü oturumunda başbakanlığa aday olan ancak seçilemeyen muhalefet lideri Nikol Paşinyan’ın krizi çözmek amacıyla yaptığı eylem çağrılarını eleştirdi.

Ermeni medyasına göre, ülkede halen yaşanan durumu “alarm verici” olana niteleyen Dzhabarov, açıklamalarında “Erivan’ın, durumdan yararlanma konusunda tereddüt göstermeyecek düşmanları var” savını dile getirdi ve tüm tarafları müzakere çağrısında bulundu. (ANKA)