Rusya'dan Finlandiya'nın NATO'ya katılma isteğine ilişkin açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yaptığı açıklamada, "Finlandiya'nın NATO'ya katılımı Rusya için kesinlikle bir tehdit oluşturacak" dedi.

Rusya’dan Finlandiya’nın NATO’ya katılma isteğine yanıt: Rusya için kesinlikle bir tehdit oluşturacak

Günlük basın toplantısında gazeteciler, Peskov'a Finlandiya'nın NATO'ya katılımının Rusya için tehdit oluşturup oluşturmayacağını sordu.

"Elbette" yanıtını veren Peskov, "NATO'nun genişlemesi, kıtamızı daha istikrarlı ve güvenli yapmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, Rusya'nın Finlandiya'nın olası NATO üyeliğine nasıl karşılık vereceğiyle ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi:

"Eğer hatırlarsanız, NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi nedeniyle bizim batı kanatlarımızın güçlendirilmesine yönelik önlemler listesinin geliştirilmesini öngören bir devlet başkanı ve başkomutan talimatı var. NATO, bize doğru ilerliyor. Bu nedenle, elbette tüm bunlar özel bir analiz yapılması ve durumu dengelemek ve güvenliğimizi sağlamak için gerekli önlemlerin alınması adına önemli hususlar olacak."

Peskov, verilecek karşılığın NATO'nun genişleme sürecinin nasıl tezahür edeceğine, NATO askeri altyapısının ne kadar ilerleyeceğine ve Rus sınırlarına ne kadar yaklaşacağına bağlı olacağının altını çizdi.