Kremlin Sözcüsü Peskov, "Suriye Ordusu'na ve Rus askeri tesislerine yönelik terör faaliyetlerinin bastırılması büyük önem taşıyor" diyerek, "İdlib'de yapılan bu saldırılar kabul edilemez" ifadelerini kullandı

Rusya'dan İdlib açıklaması: 'Saldırılar kabul edilemez'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Suriye'ye ilişkin bir toplantının henüz planlanmadığını söyledi.

Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada Peskov, liderlerin talep etmesi halinde böyle bir toplantının düzenlenebileceğini belirtti.

Peskov açıklamasının devamında, "Rusya, İdlib'deki durum ve bu bölgede teröristlerin rahatça gezmesi hakkındaki endişesini gizlemiyor" diye konuştu.

İdlib'de Suriye Ordusu'na ve Rus askeri tesislerine saldırıların devam ettiğini söyleyen Peskov, "Rusya, Soçi anlaşmalarının uygulanmasını en önemli konu olarak görüyor. Suriye Ordusu'na ve Rus askeri tesislerine yönelik terör faaliyetlerinin bastırılması da büyük önem taşıyor. İdlib'de yapılan bu saldırılar kabul edilemez" dedi.

Peskov, İdlib'de Türkiye'nin sorumluluklarına dair sorulan bir soruyu, "Bu konuda bir değerlendirme yapmıyoruz, imzalanan belgeye odaklanıyoruz. Farklı çıkarımlar yapmaya gereksiz buluyoruz" diye yanıtladı.

(AA)