Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyelerini ziyaretinde Türkiye’deki savaşa ait yayınlara tepki gösterdi. Erkhov’un; özellikle TRT’nin savaş hakkında yanlı yayın yaptığı ve bunu Erdoğan’dan bağımsız yapamayacağını vurguladığı belirtildi.

Rusya’dan TRT’ye ‘yanlı yayın’ tepkisi: Erdoğan’dan bağımsız yapamaz

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı sürerken, önceki gün Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov, TBMM’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. TBMM Türkiye-Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleriyle bir araya gelen Erkhov’un ziyarette, “Türkiye’ye yönelik aba altından sopa gösterdiği” belirtildi.

‘TRT ERDOĞAN’DAN BAĞIMSIZ YAYIN YAPMIYOR’

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Erkhov parlamenterlerle yaptığı görüşmede “Türk basınından yakındı”. Rusya ile Ukrayna arasındaki duruma ilişkin Türkiye’nin televizyon ve gazetelerinde yanlı yayınların yapıldığını ima eden Erkhov, yetkililere, “Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasındaki durumda tarafsızdır. Ancak yayınlar, Ukrayna yanlısı” dedi. Erkhov’un, “TRT’nin yayınlarını da örnek gösterdiği” kaydedildi. Erkhov’un, “TRT’nin bir devlet kanalı olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ve iktidardan ‘bağımsız yayın yapamayacağı’ imasında bulunduğu” da ileri sürüldü.

TURİZM UYARISI

Parlamenterlerle yapılan görüşmede ayrıca Büyükelçi Erkhov’un, Rusya’nın Avrupa’daki büyükelçiliklerinde “güvenlik sorunu yaşandığını” da aktardığı kaydedildi.

Avrupa’daki birçok ülkedeki büyükelçilerin ailelerini “Rusya’ya gönderdiği” bilgisini paylaşan Erkhov’un, Türkiyeli yetkililere, “Türkiye’de de böyle bir kaygı yaşanmaması için gerekli adımların atılması ricasında bulunduğu” belirtiliyor. Erkhov’un ayrıca Türkiye ekonomisine ilişkin “turizm” vurgusunda bulunduğu da ifade ediliyor. Rus Büyükelçi’nin, Türkiye’nin turizmdeki ana pazarlarını Rusya’nın oluşturduğunu ve Türkiye’nin “her yıl milyonlarca Rus turisti ülkesinde ağırladığını” söylediği ancak Ukrayna ile yaşanan durumdan ötürü “bu yılki rezervasyonların eskisi gibi olamayacağı” uyarısında bulunduğu kaydedildi.