Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Suriye’de hali hazırda karmaşık olan durumun tehlikeli şekilde bozulmasına yol açabilecek eylemlerden kaçınmasını umduklarını belirtti.

Rusya'dan Türkiye'ye 'Suriye' uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine askeri operasyonla ilgili haberleri endişeyle karşıladık. Ankara’nın, Suriye’de onsuz da zor olan durumun tehlikeli şekilde bozulmasına yol açabilecek eylemlerden kaçınacağını umuyoruz” ifadesine yer verildi.

Sputnik'in haberine göre bununla birlikte Türkiye’nin, ulusal güvenlik kaygılarını anlayışla karşıladıklarını kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Bu bağlamda, Suriye-Türkiye sınırında güvenilir güvenliğin sağlanmasının ancak sınıra Suriye ordu birliklerinin konuşlandırılmasıyla mümkün olduğuna inanıyoruz” diye ekledi.

Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesi sonrası Kremlin'den yapılan açıklamada operasyon ile ilgili bir konuşmanın gerçekleşmediği söylenirken, Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan'ın Putin'e operasyonu anlattığını belirtilmişti.