Twitter'ın bazı Rus hesaplarını bloke etmesine tepki gösteren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’ya yönelik kara propagandanın kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya’dan Twitter’a çifte standart çıkışı: “Kabul edilemez”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Twitter'ın bazı Rus hesaplarını bloke etmesini eleştirerek "Çifte standart ve Rusya karşıtı propaganda kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Peskov, sosyal medya platformu Twitter'ın Rusya'ya karşı çifte standart uyguladığını söyleyerek Rusya karşıtı propagandanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sputnik’in aktardığına göre Peskov, şunları söyledi:

"Çifte standartlar, askeri ve siyasi ittifaklarla ilgili manipülasyonlar ve Rusya karşıtı propagandayı herkes görüyor. Bu olmamalı. Bunun bu şirketin işiyle hiçbir ilgisi yok, değil mi? Bu, şirketler bir araç olarak kullanıldığı için oluyor. Yani, bir şirket yabancı meslektaşlarına siyasetle uğraşmak istemediğini, ancak yalnızca piyasada çalışmak ve para kazanmak istediğini söyleyebilirse ve yerel yasalara uymaya hazırsa, o zaman orada sorun olmayacak."

TWİTTER'IN TÜMÜYLE ENGELLENMESİ DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), geçtiğimiz günlerde Twitter’ın bir ay içerisinde tümüyle engellenebileceğini açıklamıştı. Roskomnadzor Başkan Yardımcısı Vadim Subbotin, Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, Rusya’da hızı yavaşlatılan Twitter’ın “yasaklı içerikleri” kaldırması için bir ay süreyle inceleneceğini söylemişti.

Söz konusu sürenin bitiminde Twitter’a yönelik gerekli kararın alınacağını belirten Subbotin, “Rus mevzuatının gereklerini yerine getirmezse, Twitter’ın Rusya’da tamamen engellenmesi konusunu ele alacağız. Eğer gerekleri yerine getirirlerse, mevcut yaptırımları kaldıracağız” dedi.