Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov; tahıl krizi, Suriye ve devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında görüşmek üzere Ankara’ya geldi. Çavuşoğlu ve Lavrov'un yapacakları ikili görüşmenin ardından yarın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Ankara’da: Lavrov'un Türkiye ziyaretinin gündeminde neler var?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı, tahıl krizi ve Suriye'ye ilişkin konular üzerinde görüşmesi beklenen Çavuşoğlu ve Lavrov'un yarın ortak bir basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor.

Çavuşoğlu dün (6 Haziran) ‘Dost ve Kardeş Ülkelerle Diplomatik İlişkilerin 30. Yılı Resepsiyonu’nda yaptığı açıklamada, gıda krizinin çözümü için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, “Bu konuda BM, Ukrayna, Rusya ile temastayız. Lavrov bir heyetle beraber bu konuları da görüşmek için Ankara’ya geliyor. Kuleba ile sürekli temas halindeyiz” açıklamasında bulunmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Türkiye ziyareti öncesinde Rus basınına yaptığı açıklamada, "Rusya ve Türkiye gıda sorununu birlikte çözmek için çalışıyor" ifadelerini kullanmıştı.

ABD: LAVROV'UN ZİYARETİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

Öte yandan Lavrov'un Türkiye ziyaretine ilişkin konuşan ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Lavrov'un ziyaretini yakından takip edeceklerini ve ziyaretten sonra görüşmelerle ilgili Ankara ile konuşacaklarını açıklamıştı. Price, "Buradan çok önemli bir şey beklemeli miyiz bilmiyorum. Elbette ki bunu yakından takip edeceğiz ve ziyaret sonrasında Türk müttefiklerimizle konuşacağız. Yine ifade ediyorum, Ukrayna ile dikkatli bir şekilde yakından koordine edilmiş her diplomatik çabayı destekliyoruz" demişti.