Rusya Dışişleri yetkilileri, Rusya’daki Estonya Büyükelçisi’nden ülkeyi 7 Şubat’a kadar terk etmesi istendi. Rusya Dışişleri yetkilileri, Rusya karşıtı eylemleri yüzünden Estonya ile ilişkileri maslahatgüzar seviyesine indirme kararı aldıklarını belirtti.

Rusya, Estonya'nın Moskova Büyükelçisi'nden ülkeyi terk etmesini istedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki Estonya Büyükelçisi Margus Laidre’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı ve kendisine Estonya hükümetinin Rusya karşıtı eylemleri ile ilgili olarak protesto iletildiği kaydedildi.

AA’nın aktardığı bilgiye göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın, Büyükelçi Laidre’ye, Rusya’yı terk etmesi için 7 Şubat’a kadar süre tanıdığı belirtildi.

“DÜŞMANCA, ADIMLARA KARŞILIK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rusya ile Estonya’nın ilişkilerinde gelinen bu durumun sorumluluğu tamamıyla Estonya tarafına aittir. Estonya yönetiminin düşmanca adımlarına karşılık vermeyi sürdüreceğiz” denildi.

Açıklamada, ayrıca, “Estonya tarafından Tallin’deki Rusya Büyükelçiliği’ndeki personelin sayısının azaltılmasını içeren yeni bir düşmanca karar alınmıştır. Bu, ülkeler arasındaki ilişkilerin çöktüğünü göstermektedir. Estonya’nın bu kararına karşılık olarak Rusya tarafından ilişkilerin maslahatgüzar seviyesine indirilmesi kararı alınmıştır” ifadelerine yer verildi.