ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan’ın, ülkesinin, Rusya’nın güvenlik garantisiyle ilgili teklifine yazılı cevabını Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko’ya teslim ettiği belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, Ukrayna-Rusya sınırındaki duruma değinerek, konuşlandırılmaya hazır duruma getirilen 8 bin 500 ABD askeri olduğunu açıkladı.

Rusya, güvenlik tekliflerine ilişkin ABD'nin yazılı yanıtını aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, güvenlik tekliflerine ilişkin ABD’nin yazılı yanıtını aldığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan’ın bakanlık binasına geldiği belirtildi.

Sullivan’ın, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko ile görüştüğü bilgisine yer verilen açıklamada, "ABD Büyükelçisi, Rusya’nın güvenlik tekliflerine ilişkin ABD’nin yazılı yanıtını teslim etti" ifadesi kullanıldı.

BLINKEN: NATO DA RUSYA'YA AYRI BİR YAZILI YANIT VERECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken gerçekleştirdiği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'nın NATO'ya alınmamasına yönelik talebine olumlu yanıt vermediklerini ve NATO'nun "açık kapı politikası"nda değişiklik olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev'e bu hafta 283 ton askeri mühimmat da dahil askeri yardım gönderdiklerini ve ilerleyen günlerde daha çok sevkiyat yapabileceklerini söyledi.

Blinken, ABD'nin Rusya'ya, nükleer füze dahil Avrupa'daki stratejik silahların azaltılması için New START anlaşmasına ek mutabakat yapabilecekleri teklifinde bulunduğunu açıkladı.

Blinken, "ABD ve müttefiklerinin endişelerini Rusya'ya yazılı olarak ilettik. Rusya'ya cevabımız diyaloğa açık olduğumuzu gösteriyor. NATO da Rusya'ya ayrı bir yazılı yanıt verecek" dedi.

Blinken, Ukrayna-Rusya sınırındaki duruma değinerek, "8 bin 500 ABD askeri, konuşlandırılmaya hazır duruma getirildi" ifadelerini kullandı.

(AA)