Rusya ile görüşen Esad: Türkiye, ABD ve diğer illegal güçler Suriye'den çekilmeli

Reuters'ın geçtiği son dakika haberine göre, Rus yetkililer Suriye'de Esad ile görüştü. Görüşmede Suriye'nin kuzeydoğusunda tansiyonu düşürme konuşuldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya'dan bir gurup yetkili, Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Suriye'nin kuzeyindeki tansiyonu düşürmeye ilişkin konuşuluğu belirtildi.

Açıklamada, "Görüşmede ülkenin kuzeydoğusundaki gerilimlerin ışığında Suriye'de 'mevcut durum' üzerinde duruldu. Bölgede tansiyonu düşürme ve bu alanlarda güvenliği sağlamak için önlemler alınması gerektiği vurgulandı" denildi.

ESAD: TÜRKİYE ÇEKİLMELİ

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, Beşar Esad’ın görüşmede “Şimdi ve gelecekteki çalışmaların operasyonların durmasını ve Türk, ABD ve diğer illegal güçlerin Suriye’den çekilmesini hedeflemeli” dediğini aktardı. Buna göre Esad, Uluslararası yasalara ve sözleşmelere göre Suriye’de bu grupları işgal güçleri olarak tanımlayarak, “Suriye halkı mevcut tüm yollarla onlara direnme hakkına sahiptir” ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN SURİYE’NİN EGEMENLİĞİ VURGUSU

Rus heyeti, Rusya’nın Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği önemi vurguladı. Rus heyet ayrıca bu egemenliği ihlal eden herhangi bir adım ve eylemi reddettiğini de belirtti.

PUTİN VE ERDOĞAN BİR ARAYA GELECEK

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ekim'de Rusya Federasyonu'na günübirlik ziyarette bulunacak. Soçi kentine gidecek Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye’deki durum hakkında görüşecek.