G20 Zirvesi için Endonezya'nın Bali adasında bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldığına ilişkin iddia Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından yalanlandı.

Rusya, Lavrov'un hastaneye kaldırıldığı iddiasını yalanladı
Fotoğraf: Depophotos

Associated Press (AP) haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un G20 için gittiği Endonezya'nın Bali Adası'nda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Söz konusu iddia, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından yalanlandı. Telegram hesabından açıklama yapan Zaharova, haberlerin 'sahte' olduğunu söyledi. Zaharova, "Bu, sahtekarlığın zirvesidir" yorumu yaptı.

LAVROV: BU, SİYASETTE YENİ OLMAYAN BİR OYUN

Zaharova, Dışişleri Bakanı Lavrov'un yer aldığı bir video da paylaştı. Lavrov, çıkan haberlerle ilgili değerlendirmesinde, "Devlet Başkanımız (Vladimir Putin) hakkında da yaklaşık 10 yıldır hasta olduğunu yazıyorlar. Bu, siyasette yeni olmayan bir oyun" ifadelerini kullandı. Yarın yapacağı konuşma ve görüşmeleri için hazırlık yaptığını anlatan Lavrov, Batı medyasına 'daha adil olmayı ve doğruları yazmayı' tavsiye etti.

AP haber ajansı, Lavrov'un 'kalp rahatsızlığı' nedeniyle tedavi altına alındığını yazmıştı.