Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya'ya düşen füzenin Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin S-300 uçaksavar füze sisteminin parçaları olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Rusya: Polonya'da düşen füze Ukrayna'nın S-300'üne ait

Rusya Savunma Bakanlığı, "Polonya'da dün yayılan fotoğraflardaki füzelerin parçaları Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait unsurlardır" açıklamasında bulundu.

Açıklamada, "Rus uzmanlar, 15 Kasım akşamı Polonya'nın Przewodow köyünde düşen füzenin enkazının fotoğrafları üzerinden, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait S-300 hava savunma sisteminin uçaksavar güdümlü füzesini tanımladı. Çeşitli Ukraynalı kaynaklar ve yabancı yetkililerin 'Rus füzesi' iddiaları, durumu tırmandırmak amacıyla kasıtlı bir provokasyondur" ifadelerine yer verildi.

"SADECE UKRAYNA TOPRAKLARINDA SALDIRILAR YAPTIK"

Bakanlık açıklamasında, sadece Ukrayna topraklarında saldırılar yapıldığı ifade edilerek, "Sadece Ukrayna topraklarında ve Ukrayna-Polonya sınırına 35 kilometreden uzaktaki hedeflere yüksek hassasiyetli saldırılar gerçekleştirildiğini vurgulamak isteriz. Ayrıca, 15 Kasım'da Ukrayna topraklarındaki nesnelere yönelik yüksek hassasiyetli silahlarla yapılan büyük saldırı sırasında, Kiev kentindeki nesnelere yönelik tek bir füze saldırısı yapılmadığını da vurgulamak istiyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Polonya, dün (15 Kasım) Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğünü ve iki kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Olayın ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve "askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına" karar verilmişti.

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, olayın tüm boyutlarının incelenmesi ve pek çok ayrıntının açığa kavuşturulması gerektiğini belirtmişti.