Kırım tatbikatını yerinde takip etmek için bölgede bulunan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rus askerlerine NATO'nun Defender Europe 2021 tatbikatının yapılacağı bölgelerde olumsuz gelişmeler yaşanması halinde derhal müdahalede bulunmaya hazır olma emri verdiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanı: NATO tatbikatındaki olası olumsuz gelişmelere derhal müdahale etmeye hazır olun

Rusya Güney Askeri Bölgesi ve Hava İndirme Birlikleri'nin ani denetimler kapsamında Kırım'da düzenlediği 'Opuk' poligonundaki tatbikatı yerinde takip etmek için bölgede bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu, 1 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan ve son 30 yılın en kapsamlı tatbikatı olacağı belirtilen NATO'nun Defender Europe 2021 tatbikatına ilişkin birtakım emirler verdiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Şoygu, tatbikat sırasında yaşanabilecek olumsuzlara karşı derhal müdahale emri verdiğini belirterek, "Defender Europe tatbikatının yapılacağı bölgelerdeki durumu izlemeye devam edin ve olumsuz gelişmeler görülmesi halinde derhal müdahalede bulunmaya hazır olun" dedi.

“ANİ DENETİMLERİN SONLANDIRILMASI TALİMATI VERDİM”

Sputnik Türkçe’nin aktardığı habere göre, belirlenen hedeflere ulaşıldığı için Güney ve Batı Askeri Bölgeleri’ndeki denetimleri sonlandırma kararı aldığının altını çizen Rus Bakan, "Ani denetim hedeflerine eksiksiz olarak ulaşıldığını düşünüyorum. Birliklerimiz, ülkeyi güvenli şekilde savunma kapasitesine sahip olduklarını ortaya koydu. Buna bağlı olarak Güney ve Batı Askeri Bölgeleri'ndeki ani denetimlerin sonlandırılmasına karar verdim" diye konuştu.

Şoygu ayrıca, Kırım tatbikatına katılan birliklerin 1 Mayıs Cumartesi gününe kadar kendi birliklerine dönmesi talimatı verdiğini de sözlerine ekledi.

KIRIM TATBİKATI

Rusya ordusu bu sabah bir açıklama yaparak, Kırım’da askeri tatbikata başladığını duyurmuştu.

Söz konusu tatbikatla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı kendi resmi sitesinden bir açıklama yaparak, “10 bin asker, 40'tan fazla savaş gemisi ve 20 destek gemisiyle Rus askeri güçleri Karadeniz ve Kırım’da bir askeri bir tatbikat gerçekleştirmeye başlamıştır” demişti.