Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinin koronavirüse karşı geliştirdiği "Sputnik-V" aşısını yaptırdığı duyurdu.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Sputnik-V aşısını yaptırdığını açıkladı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi ülkelerinin Savunma Bakanlarıyla bir araya geldi. Şoygu, görüşmede Rusya’nın geliştirdiği ve "Sputnik-V" olarak adlandırılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını kendisinin de yaptırdığını açıkladı.

İHA'nın aktardığına göre, Moskova’daki Patriot Park’ta mevkidaşlarıyla bir araya gelen Şoygu’nun aşı açıklamasının ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Şoygu’nun aşı olduğu anların görüntülerini paylaştı.

UYGULAMA TARİHİ BELİRTİLMEDİ

Bakanlık tarafından Şoygu'nun aşı olduğu anların görüntüleri paylaşılırken, uygulama tarihi ise belirtilmedi. Aşı uygulamasından sonra Bakan Şoygu'nun teşekkür ederek sağlık kuruluşundan ayrıldığı görüldü.

AŞI ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, Sputnik V isimli koronavirüs aşısına getirilen eleştirilere yanıt verilmişti. Sputnik V aşısının geliştirme sürecinde aşı tescil kurallarına tümüyle uyulmadığı yönündeki iddiaların dayanaksız olduğunu belirtilmişti. Rusya Sağlık Bakanlığı baş epidemiyoloğu Nikolay Briko tarafından yapılan açıklamada, "Rusya Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi'nde geliştirilen yeni aşıya çoğunlukla yurtdışından periyodik olarak eleştiri geliyor. Bu tür konuşmaların en fazla medyanın da ilgisini çeken belirli iş dernekleri tarafından yapılıyor. Bu, rekabetin olağan bir tezahürü. Zira aşıyı ilk üreten biziz" ifadeleri kullanılmıştı.