Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Yılan Adası'nda Rusya güçlerine 7 Mayıs'tan bu yana saldırılar düzenlediğini söyledi. Konaşenkov, "İki gün içinde, sekizi Bayraktar TB2 insansız savaş hava aracı da dahil olmak üzere 29 Ukrayna uçağı havada düşürüldü. Dün öğleden sonra dört Bayraktar insansız hava aracı düşürüldü" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı: Son iki günde 8 Bayraktar SİHA'sı düşürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Karadeniz'de Yılan Adası'na yönelik taaruzlarına devam ettiğini ve son iki günde 8 Bayraktar SİHA'sının düşürüldüğü açıkladı.

Rus haber ajansı TASS'ın haberine göre, Rusya ve Ukrayna arasında Karadeniz'de Yılan Adası ve kıyılarında karşılıklı saldırılar gerçekleşiyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın 8 Mayıs'ta Yılan Adası kıyısına demirleyen Rus çıkarma gemisine hava saldırısı görüntülerini yayınlamasının ardından benzer atakların devam ettiği kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Yılan Adası'nda Rusya güçlerine 7 Mayıs'tan bu yana saldırılar düzenlediğini söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin talimatı ve ABD'yle İngiltere’den danışmanların doğrudan müdahalesiyle 'provokasyon' yapıldığını kaydeden Konaşenkov, karadan ve denizden yapılan taarruz girişimlerinin püskürtüldüğünü söyledi.

Konaşenkov, Ukrayna ordusunun Bayraktar SİHA'larıyla gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili de "İki gün içinde, sekizi Bayraktar TB2 insansız savaş hava aracı da dahil olmak üzere 29 Ukrayna uçağı havada düşürüldü. Dün öğleden sonra dört Bayraktar insansız hava aracı düşürüldü" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov'un açıklamasına göre, adaya yönelik saldırıları püskürtmek amacıyla gerçekleştirilen operasyonda, üçü Su-24 ve bir Su-27 olmak üzere dört Ukrayna uçağı, içinde paraşütçü bulunan üç Mi-8 helikopteri ve bir Mi-24 helikopteri havada düşürüldü. Ayrıca, 8 Mayıs gecesi hava indirme girişimi sırasında, Ukrayna Donanması personeli ile birlikte üç Ukrayna Projesi 58181 Centaur sınıfı zırhlı saldırı gemisi imha edildi.