Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesi için bir ilaç şirketi ile anlaşma imzaladı.

Rusya: Sputnik V aşısının üretimi için Türkiye ile anlaşma imzalandı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği Koronavirüs aşısı Sputnik-V'nin Türkiye'de de üretimi için anlaşma imzalandığını duyurdu.

Üretim için gerekli teknolojinin transferi başladığı belirtildi. Şirket ile işbirliği, RDIF’in Sputnik V aşısının dış pazarlara tanıtılması görevi çerçevesinde yürütülüyor. RDIF ayrıca Güney Kore, Çin, Hindistan, Brezilya, Beyaz Rusya ve Kazakistan'daki üreticilerle Sputnik V üretimi için anlaşmalar imzaladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Soçi'de düzenlenen ortak basın toplantısında Sputnik V aşısıyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:

“Sputnik V aşısı konusunda sağlık bakanlarımız mutabakat imzaladı. Bazı bilgiler talep edildi ve sağlık bakanımız bu bilgilerin Rusya'dan geldiğini söyledi. Burada hedef sadece aşının alınması değil, Türkiye'de de ortak bir şekilde üretilmesidir."