Rusya: Suriyeliler Kürtlerle ve Türklerle anlaşmalı


Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ile Suriye ordusu arasında bir çatışma ihtimaline ilişkin soruya “Elbette hiçbir çatışma olmamasını umuyoruz" yanıtını verdi. Tüm taraflarla temas halinde olduklarını söyleyen Bogdanov, "Herkes arasında anlaşma olmalı, Suriyeliler Kürtlerle ve Türklerle anlaşmalı” dedi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rusya’nın Türkiye ile Suriye ordusu arasında doğrudan bir çatışma olmamasını umduğunu, bu yönde yaklaşımların sağlanması için temasların sürdüğünü söyledi.

Rus basınına konuşan Bogdanov, Türkiye ile Suriye ordusu arasında bir çatışma ihtimaline ilişkin soru karşısında, “Elbette hiçbir çatışma olmamasını umuyoruz. Sürece dahil tarafların çıkarları göz önünde bulundurularak kurallara, uluslararası hukuk prensiplerine uygun yaklaşımlar sağlanması için temaslar yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Bogdanov, temasların ‘tüm taraflar’ arasında mevcut olduğuna dikkat çekti.

Rusya’nın Kürtler ve Suriye arasında arabuluculuk ettiği iddialarına ilişkin soru karşısında da Bogdanov, “Bu konuda konuşmaya henüz hazır değilim” dedi ve konuyla ilgili bilgi verildiğinde her şeyin açığa kavuşacağını ifade etti.

Bogdanov, “Elbette ki anlaşılmasını umuyoruz. Herkes arasında anlaşma olmalı, Suriyeliler Kürtlerle ve Türklerle anlaşmalı” dedi.

Bogdanov, Suriye Anayasası Komisyonu’nun 29 Ekim’deki ilk toplantısının gerçekleşeceğini de ekledi.