Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ve Rusya heyetlerinin Ankara'da yapacağı İdlib görüşmelerinden olumlu sonuçlar beklediğini söyledi. Libya ile ilgili konuşan Bogdanov, "Türkiye, yabancı savaşçıların Libya'ya geçmesine yardım ediyor" dedi

Rusya: Türkiye, yabancı savaşçıların Libya'ya geçmesine yardım ediyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, bugün Ankara'da Rusya ve Türkiye heyetleri arasında yapılacak İdlib konulu görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Basın mensuplarının görüşmelere yönelik beklentiler hakkındaki bir sorusunu yanıtlayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, "Beklentilerimiz her zamanki gibi. Güzel sonuçlar bekliyoruz" dedi.

"SURİYE'DEKİ SAVAŞIN TARAFI DEĞİLİZ"

Bogdanov, Rusya'nın Suriye'de muhalif güçlerle savaşmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Biz, Suriye'deki savaşın tarafı değiliz. Suriyelilerle, muhalefetle savaşmıyoruz. Aksine, Astana formatındaki diyalog da dahil muhalefetle çok yapıcı bir diyalog içindeyiz" diye konuştu.

"ŞAM YÖNETİMİNİN ONAYI ALINMALI"

Bogdanov, Suriye'ye BM gözlem misyonu gönderilmesi yönündeki önerileri de değerlendirdi. Rus yetkili, Suriye'ye BM gözlem misyonu gönderilmesi için Şam yönetiminin onayının alınması gerektiğinin altını çizdi.

"TÜRKİYE, YABANCI SAVAŞÇILARIN LİBYA'YA GEÇMESİNE YARDIM EDİYOR"

Mihail Bogdanov, Libya'daki gelişmeler ile ilgili de açıklamalarda bulundu, "Türkiye’nin Libya’ya yabancı savaşçıların geçmesine yardım ettiğini" söyledi.

Interfax ajansının haberine göre, Libya’daki ateşkesi de sorgulayan Bogdanov Libya’da şu an ateşkesin sürdüğünü ama tarafların ocak ayında Berlin konferansında alınan askeri ve siyasi kararları uygulamaya hazır görünmediğini söyledi. Bogdanov, Libya’da BM’nin tanıdığı ve Türkiye’nin desteklediği Trablus hükümeti ile doğudaki General Halife Hafter güçlerinin bu temel ilkeleri uygulayacağına dair bir işaret olmadığı görüşünü paylaştı.

Kaynak: Sputnik Türkiye, Gazete Duvar