İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan istihbarat raporu raporuna göre, "çatışmalar, Zaporijya’dan Herson'a doğru güneybatıya uzanan ve Dinyeper Nehri'ne paralel uzanan yaklaşık 350 kilometrelik bir cephe hattına kayıyor."

Rusya-Ukrayna savaşı Dinyeper havzasına kayacak

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan istihbarat raporunda Ukrayna-Rusya savaşının yeni bir aşamaya girmek üzere olduğu ifade edildi. Raporda, “En ağır çatışmalar, Zaporijya’dan Herson'a doğru güneybatıya uzanan ve Dinyeper Nehri'ne paralel uzanan yaklaşık 350 kilometrelik bir cephe hattına kayıyor” denildi.

Raporda, Rus kuvvetlerinin, Ukrayna tarafından karşı saldırı beklentisiyle veya olası bir saldırıya hazırlık olarak güneyde toplandığı belirtilerek, teçhizatın da Rus işgali altındaki Melitopol, Berdiansk ve Mariupol’dan ve Rusya anakarasından Kerç Köprüsü üzerinden Kırım’a taşındığı bildirildi.

800 ila bin askerden oluşan Tabur Taktik Grupları’nın (BTG) Kırım'a konuşlandırıldığı ve neredeyse kesin olarak Herson bölgesindeki Rus birliklerini desteklemek için kullanılacağı belirtildi.

NÜKLEER TEHLİKE

Öte yandan Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Bölgesel Savunma Karargahı, Ukrayna ordusunun Kuybışevskiy bölgesini bombalayarak PFM-1 Lepestok mayınları saçtığını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Departmanı Direktör Yardımcısı İgor Vişnevetskiy ise Ukrayna ordu birliklerinin ülkedeki nükleer tesisleri bombalamasının Çernobil'e benzer bir felakete yol açabileceğini belirtti. Rus diplomat, “Durum çok tehlikeli. Felaket olabilir, ancak BM sessizliğini koruyor” diye konuştu.