Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaş nedeniyle İngiltere'nin Ukrayna'ya yardım etmek için zırhlı araç göndermeyi düşündüğü bildirildi. Gelecek 3 haftanın savaşın nihai sonucu için kritik olduğunu düşünen İngiltere ölümcül silah tedarikini de artırdı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda kritik 3 hafta: İngiltere 'ölümcül silah' tedarikini artırıyor

İngiltere'nin, Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'ya yardım etmek için zırhlı araç gönderme planları yaptığı belirtildi.

Times gazetesinin haberinde, Savunma Bakanlığının, "Mastiff" veya "Jackal" gibi keşif veya devriye amacıyla kullanılabilecek zırhlı araçları göndermeyi değerlendirdiği ifade edildi. İngiltere'nin bu arada gelecek 3 haftanın savaşın nihai sonucunu belirlemede kritik olacağı inancıyla ölümcül silah tedarikini de artırdığı kaydedildi.

RUS GÜÇLERİ, ÜLKENİN DOĞUSUNA İLERLİYOR

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı 43. gününde devam ederken, Kiev etrafından çekilen Rus güçleri, ülkenin doğusuna ilerliyor. Rusya'nın savaştan önce Ukrayna'nın kontrolü altındaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin tamamını ele geçirmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

Ukrayna, kendisine destek veren ülkelerden savaş uçağı, hava savunma sistemlerinin yanı sıra tank ve zırhlı araçlar istiyor.

AA