Hollanda'da başbakan Rutte'ye yönelik suikast hazırlığında olduğu iddia edilen Yavuz isimli bir kişi tutuklandı.

Rutte'ye suikaste hazırlanan bir kişi tutuklandı

Hollanda polisi, Amsterdam'da 22 yaşında kimliği Yavuz O. olarak belirtilen bir kişiyi Başbakan Mark Rutte'yi öldürmekle tehdit ettiği şüphesiyle tutukladı.

Hollandalı günlük De Volkskrant gazetesine göre Yavuz O., Telegram gruplarına tehdit mesajları göndererek, silah ve atıcıları nereden bulabileceğini sordu. Hollandalı kolluk kuvvetleri bu hafta kanalı kapattı.

O.'nun ön duruşma için önümüzdeki hafta Lahey mahkemesine çıkması planlanıyor. Zanlının, tehdit, terör amaçlı kışkırtma ve Başbakan da dahil olmak üzere bir veya daha fazla politikacıya saldırmaya hazırlandığından şüphe ediliyor.

Savcılar, soruşturmalar devam ederken, duruşmada tutukluluk süresinin uzatılmasını talep etmeyi planlıyorlar.

Hollanda basını geçen ay, Hollanda kralıyla toplantılar ve ziyaretler için Lahey çevresinde bisiklet sürmesiyle tanınan Rutte'nin, yeraltı suç dünyasının üyeleri tarafından olası bir saldırı endişeleri arasında ekstra güvenlik aldığını bildirmişti.

Şehirde yürümeye devam eden Rutte, herhangi bir güvenlik önlemi hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Salı günü, 42 yaşındaki bir adam Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge'yi internette tehdit etmekten beş ay hapis cezasına çarptırıldı. (AJANS BİZİM)