Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+”dan “B”ye indirdiğini, kredi notu görünümünü ise "negatif"ten “durağan”a çevirdiğini açıkladı.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B+"dan "B"ye düşürdü, kredi notu görünümünün "durağan" olduğunu bildirdi.

Kuruluş yaptığı açıklamada gevşek para, maliye politikası düzenlemelerinin ve düşük net döviz rezerv seviyelerinin, finansal istikrar ve kamu maliyesi üzerindeki etkileriyle birlikte, Türk lirasının yenilenen oynaklığına ilişkin kırılganlığı da beraberinde getirdiğini kaydetti.

S&P, en son Nisan başında yaptığı açıklama ile Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+" olarak teyit etmiş ve ülkenin yerel para cinsinden kredi notunun ise "BB-"den "B+"ya indirildiği bildirmişti.

Açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B+"dan "B"ye indirildiği, kredi notu görünümünün ise "durağan" olduğu kaydedildi.