Saadet Partili Cihangir İslam'dan 'harekat' tepkisi: HDP bu ülkenin bir parçası değil mi? HDP neden bilgilendirilmedi?

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, AKP'nin Suriye'ye düzenlenen harekat hakkındaki tutumuna tepki gösterdi.

İslam, "CHP, MHP, İYİ PARTİ bilgilendirildi. Peki, HDP niye bilgilendirilmedi? HDP bu ülkenin bir parçası değil mi? HDP bu ülkede milyonlarca seçmeni temsil etmiyor mu arkadaşlar?" diye sordu.

'AKP KURAN OKUYORSA BİR SIKINTI VARDIR'

Mecliste konuşan İslam, "Hiç kimse siyaseti, Silahlı Kuvvetlerin arkasına veya Mehmetçiğin arkasına saklanarak yapmaz. Onlar sadece sizin kararlarınızı uyguluyor ve bizim bütün eleştirilerimiz sizin aldığınız siyasi kararlaradır. Bunun altını çizdikten sonra, az önce baktım sayın Ak Parti sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Ak Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde" diyerek AKP'nin harekat tutumuna tepki gösterdi.

İslam'ın AKP'ye tepkisi İyi Parti'den destek alırken, AKP milletvekili Nazım Maviş, İslam'a yönelik olarak "Sen utanmazın tekisin, utanmazın teki" sözlerini yöneltti.

'İSTİŞARE ADINA HEMEN HİÇBİR ŞEY YAPMADIK'

Harekat için çıkartılan tezkerenin meclisten geçirilme biçimini eleştiren İslam, "Sekiz gün önce biz burada bir tezkere geçirdik ve istişare adına hemen hemen hiçbir şey yapmadık. Bakın, Sayın Bakan geldi bugün. Hoş geldiniz. Sayın Bakan sekiz gün sonra bizi bilgilendiriyor. Bütün Meclise soruyorum: "Evet" verenler neye oy verdi bu bilgilenmeden önce "Hayır" verenler neye oy verdi? Kusura bakmayın, bu soruyu hepinize soruyorum" diye konuştu.

AKP'li vekiller, İslam'a "Biz biliyoruz, siz bilmiyorsunuz" diye yanıt verirken, İslam bu sözlere "İşte bizim sıkıntımız daha işe başlarken ve işleri yürütürken başlıyor değerli arkadaşlarımız. Dediler ki: "Biz Sayın Millî Savunma Bakanını gönderdik, 3 partiyi bilgilendirdik." Sizi katmıyorlar ha. CHP'yi, MHP'yi ve İYİ PARTİ'yi katıyorlar" diyerek yanıt verdi.

'HDP NEDEN BİLGİLENDİRİLMEDİ?'

İslam, harekat hakkında yalnızca 3 partiye bilgi verilmesine tepki göstererek, "Şimdi, 3 partiyi bilgilendirdiniz. Bu Mecliste kaç parti temsil ediliyor? 9 parti. 5'inin grubu var, sizi saymıyorlar diyelim. CHP, MHP, İYİ PARTİ bilgilendirildi. Peki, HDP niye bilgilendirilmedi?" dedi.

AKP milletvekili Kemal Çelik, İslam'a "Sana ne? Avukatı mısın sen?" diye yanıt verdi. İslam, bu sözlere karşılık olarak "HDP bu ülkenin bir parçası değil mi? HDP bu ülkede milyonlarca seçmeni temsil etmiyor mu arkadaşlar?" diye sordu.

'GENEL BAŞKANINIZ EN ÇOK KANDIRILAN VE ALDATILAN İNSAN'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için "Şunun için kararlarınıza güvenmiyoruz: Genel Başkanınız en çok kandırılan ve en çok aldatılan insan. Tek başına karar alan bir insan" diyen İslam, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun harekattan dolayı bilgilendirilmemesine de tepki gösterdi.

İslam, "Sizin bu kararları alırken siyasi bir hesabınız olup olmadığından ben şahsen emin değilim" ifadesini kullanarak, "7 Haziran-1 Kasım sürecine bakıyorum, sizin sadece ve sadece kaybettiğiniz bir seçimi geri alabilmek için neler yapabileceğinizi görüyorum. İşte bu yüzden diyorum ki sizin herhangi bir siyasi eyleminizin, aldığınız bir kararın arkasında bir menfaat ilişkisinin olmaması hemen hemen mümkün gelmiyor bana. Hepinize saygılarımı sunuyorum" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.