Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Genel İdare Kurulu üyesi Ümit Çebi'nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik "MHP genel başkanının bu ülkeye tek faydası çocuğunun olmamasıdır. Allah ne ederse güzel eder" sözleri nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini açıkladı.

Saadet Partili Ümit Çebi, Bahçeli'ye yönelik sözleri sebebiyle disipline sevk edildi

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ümit Çebi, Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Bahçeli ile ilgili "MHP genel başkanının bu ülkeye tek faydası çocuğunun olmamasıdır. Allah ne ederse güzel eder" ifadeleriyle yaptığı paylaşım nedeniyle bugün partisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

SP Sözcüsü Birol Aydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "'Önce ahlak ve maneviyat' diyerek yola çıkmış ve yarım asrı aşkın bir süredir de bu anlayışla yoluna devam eden Milli Görüş Hareketimizin ilkeleri ile asla bağdaşmayan açıklamalarda bulunan Ümit Çebi, Yüksek Disiplin Kurulumuza sevk edilmiştir. Asla tasvip etmediğimiz, hiçbir insana söylenmeyecek ve hiçbir insanın da hangi sebeple olursa olsun kullanmaması gereken bu ifadeleri asla tasvip etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.

Çebi ise, partisinin açıklamasını alıntılayarak "Meydanlarda ve TV lerde milli görüşün tek partisi saadet partimiz hakkında illet, zillet ve hainlerle birlikte olma iftiralarında bulunan, MHP genel başkanı hakkında attığım bir tweet'ten dolayı genel merkezim tarafından, yüksek disiplin kuruluna verilmiş bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.