Saadet Partisi'nin Libya tezkeresine 'evet' oyu vereceği iddia edilirken partiden yapılan yazılı açıklamada asker göndermenin gerekliliklerinden bahsedildi, ancak oyun rengine ilişkin bir bilgi verilmedi

Saadet Partisi Libya Tezkeresi açıklaması

Saadet Partisi'nin Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin tezkereye ‘evet’ oyu vereceği bildirildi. Partiden yapılan açıklamada bu bilgi yalanlanmazken tezkereye ilişkin hangi yönde oy kullanacaklarına dair bir bildirim yapılmadı.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin anlaşmanın önemli olduğu ve destekledikleri belirtildi.

Libya'ya asker gönderme konusunun doğru planlanması gereken bir adım olduğu ifade edilen açıklamada, "Öncellikle asker gönderme kararının gerekçesi, orada çatışan taraflar arasında tercihte bulunmak değil, meşru hükümetin talebi doğrultusunda tamamen barış, sükunet ve huzuru sağlamak olarak ilan edilmelidir. Hiçbir çatışma içine girmeden, eğitim ve koordinasyon görevi ifa edileceği açıklaması yapılmalıdır. Süreç doğru kurgulanırsa, askerimizin oradaki varlığı bile başlı başına birçok yanlış adımın atılmasını engelleyebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Millet İttifakı ile Meclis'e giren Saadet Partisi'nin iki milletvekili bulunuyor.

Millet İttifakı içinde yer alan CHP ve İYİ Parti Libya tezkeresine 'hayır' diyeceklerini açıklamıştı.

Libya tezkeresi bugün saat 14.00'de TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek.