Google Play Store
App Store

Saadet Partisi’nin “Yaşanabilir bir Türkiye Ancak Saadet’le olur” sloganıyla yapılan 9. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. Kongrede delegelerin salona alınmaması gerekçesi ile arbede çıktı. Kongrede konuşan Temel Karamollaoğlu, AKP'nin İsrail politikasını eleştirince kongredeki AKP'li Mustafa Elitaş ve Ali İhsan Yavuz salonu terk etti.

Kaynak: Haber Merkezi, AA, ANKA, İHA
Saadet Partisi'nde kongre günü: Temel Karamollaoğlu koltuğunu devredecek
Fotoğraf: Saadet Partisi (X)

Saadet Partisi’nin “Yaşanabilir bir Türkiye Ancak Saadet’le olur” sloganıyla yapılan 9. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

Kongrede 8 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Temel Karamollaoğlu adaylar arasında yer almıyor.

Kongrede yeni genel başkan, Genel İdare Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Kongrede konuşan Temel Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Ruhum, gönlüm Anadolu'yu hallaç pamuğu gibi atacak bir çalışma temposu isterken, bedenim buna izin vermiyor maalesef. Bunu aylar öncesinden hem sizlerle hem de kamuoyuyla bütün samimiyetimle paylaştım. Bunun üzerine prensip ve temayüllere uygun bir şekilde bir istişare süreci başlattık. Bütün bu süreci en şeffaf şekilde sizlerle, teşkilatımızla paylaştık. Nihayetinde hepinizin yakından tanıdığı Genel Başkan Vekilimiz, Kayseri Milletvekilimiz Mahmut Arıkan kardeşimizin isminin genel başkan olarak tavsiye edilmesinde mutabık kalındı. Gençliği, dinamizmi, birikimi, samimiyeti, teşkilat geçmişiyle partimizi çok daha ileri noktalara taşıyacak, bundan hiç şüphemiz yok. Mahmut Arıkan kardeşimiz bugünden itibaren Genel Başkanımız olarak hem partimiz hem de ülkemiz ve milletimiz için hayırlı hizmetlere, büyük hizmetlere imza atacak. Buna yürekten inanıyorum."

Türkiye'nin mevcut sorunlarını Saadet Partisi dışında hiç kimsenin çözemeyeceğini savunan Karamollaoğlu, "Saadet Partisi bu kongremizin ardından yapacağı hamlelerle bir şahlanış sürecine girecek ve en kısa sürede iktidara gelecek" diye konuştu.

GENEL BAŞKANLIK İÇİN ÜÇ ADAY ADAYI VAR

Saadet Partisi 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan ile Parti Sözcüsü Birol Aydın ve eski genel başkanlardan Mustafa Kamalak genel başkanlık için aday adayı oldu.

Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için parti üyesi olmak ve Büyük Kongre delege tam sayısının en az yüzde 15'i tarafından aday gösterilmek şartı gerekiyor. Kongrede, genel başkan adayının belirlemesi için delegelerden imza toplanacak.

200 DELEGENİN İMZASI GEREKİYOR

Saadet Partisi Tüzüğü’ne göre genel başkanlığa aday olabilmek için Büyük Kongre delege tam sayısının en az yüzde on beşi tarafından aday gösterilmek gerekiyor.

Bu da her adayın yaklaşık 200 delegenin imzasını alarak aday olabileceği anlamına geliyor.

DELEGELER ARASINDA ARBEDE

Saadet Partisi 9. Olağan Genel Kongresi’nde delegelerin salona alınmaması gerekçesi ile arbede çıktı.

Salona giriş yapmak isteyen delegeler ile görevliler arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın sürmesi üzerine arbede büyüdü.

Bazı delegeler ile parti görevlileri arasında yumruklu kavga anları kameralara yansıdı.

AKP'LİLER SALONU TERK ETTİ

Kongrede konuşan Karamollaoğlu, "Netanyahu’nun elini sıkanlar Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıktık diye bizi hain ilan ettiler" dedi.

Karamollaoğlu'nun açıklamasının ardından salonda "Katil İsrail İşbirlikçi AKP" sloganları atıldı.

AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz salonu terk etti.