Saadet Partisi'nden Süleyman Soylu'ya tepki: Saldırayım derken bayağı saçmalamış

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Soylu’nun Temel Karamollaoğlu’nun açıklamalarını çarpıttığını belirten Ağdağ, “Sayın Soylu, kusura bakmasın ama Genel Başkanımıza saldırayım derken bayağı saçmalamış” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, dün Trabzon’da yaptığı konuşmada, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kıskandığını öne sürmüştü. Soylu, “Karamollaoğlu Bey, buradan size söylüyorum, bir yerde sıkıştınız mı soluğu Tayyip Erdoğan’ın yanında alıyorsunuz” demişti.

‘KARAMOLLAOĞLU, TERÖRİSTLERİ SAVUNMADI’

Milli Gazete’nin haberine göre, yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ, Soylu’nun Karamollaoğlu’nun sözlerini çarpıttığını ifade etti.

Ağdağ, “Sayın Soylu, kusura bakmasın ama Genel Başkanımıza saldırayım derken bayağı saçmalamış. Genel Başkanımız hiçbir zaman teröristleri savunmamıştır ve savunmaz da. Sadece terörle mücadelenin daha ciddi ve kapsamlı yapılması gerektiğini ifade etmiştir. ‘Teröristlerin serbest bırakılmasını istediği’ iddiası ve yorumu ise tam bir safsatadan ibaret… Her zaman olduğu üzere Genel Başkanımız sadece, hukuk kuralları dışına çıkılmaması konusuna vurgu yapmıştır” ifadelerini kullandı.

‘BAZILARI RAKİPLERİNİ KENDİLERİ GİBİ ZANNEDER’

“Sayın Soylu, Genel Başkanımızı hiç tanımaz” diyen Ağdağ, şöyle devam etti:

“Ama bilmeli ki, Temel Bey ömrü boyunca, hiç kimseye karşı kıskançlık duygusu beslemiş biri değildir. Hele Sayın Erdoğan’a karşı böyle bir tavrı hiç olmadı, olamaz da. Seçimlerde rakip olmayı böyle tarif ediliyorsa, bu tamamen kendisinin mizacıyla ilgili bir hissiyattır. Zira bazı insanlar rakiplerini veya muhataplarını kendileri gibi zannederler, bu da sosyolojik bir vakıadır. Genel Başkanımızın başı sıkıştığında soluğu Sayın Erdoğan’ın yanında aldığı iddiası ise tamamen gerçek dışıdır.”

‘BİRBİRİNE AĞIR İFADELER KULLANANLARIN BİR ARAYA GELDİKLERİNİ GÖRDÜK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Temel Karamollaoğlu’nun geçmişten gelen bir arkadaşlığı olduğunu kaydeden Atik Ağdağ, Soylu’nun “Başınız her sıkıştığında Erdoğan’ın yanına koştunuz” sözlerine de tepki gösterdi.

Ağdağ açıklamasında, “Zaman zaman, ülke meseleleri ile ilgili görüşlerini ve şahit olduğu bazı meseleleri kendisine aktardığı olmuştur. Ama bu görüşmelerde hiçbir şahsi mesele gündeme gelmemiştir. Bu sebeple, ‘başınız sıkıştığında’ ifadesi hem yanlış, hem de çirkin bir ifadedir. Genel Başkanımızın üslubu kamuoyu tarafından yakinen bilinmektedir. Bazı siyasilerin birbirleri hakkında, ağza bile alınmayacak ifadeleri kullandıktan sonra, nasıl canciğer dost olabildiklerini de hayret ve ibretle gözlemliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Eğer Sayın Soylu, bu mesajı ve üslubu ile bizi de kendiyle aynı mecraya çekmek istiyorsa, bilmeli ki biz bu oyuna gelmeyiz” diyen Ağdağ, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“CHP ve İyi Parti ile yapılan seçim işbirliğine gelince, bu yüzde 10 seçim barajının getirdiği ve almamız gereken bir tedbirdir. Bunu abartmaya ve yanlış yorumlamaya hiç ihtiyaç yok. Kaldı ki, dün birbirleri hakkında en ağır ifadeleri kullananların, bugün nasıl bir araya geldiğine hepimiz şahit olduk. Sayın Soylu, siz ülkemizin İçişleri Bakanısınız. En azından, geçmişten ders alarak benzer hatalara düşmemeye özen göstermelisiniz diye düşünüyorum. Her şeye rağmen unutmayalım ki mübarek ayların içindeyiz. Ramazan-ı Şerifin başı rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden kurtuluştur. Bu ayda yapılan hayırların ve ibadetlerin sevabı çok olduğu gibi, günahların vebali de o nisbette büyüktür. Cenab-ı Hakk bütün Müslümanların rızasını kazananlardan eylesin.”