Saadet Partisi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yaptığı açıklamalarda "Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki 'işsizlik var'. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş. İş çok" sözlerine videoyla yanıt verdi.

Saadet'ten, Erdoğan'ın 'utanmadan işsizlik var diyorlar' sözlerine videolu yanıt

Saadet Partisi, “Utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ‘işsizlik var’. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş. İş çok” diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, "Erdoğan bugün genç olsaydı #empati" notuyla yayınladıkları videoyla yanıt verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun seslendirdiği ve "Erdoğan üniversiteden yeni mezun bir ekonomist olsaydı, nerede ve nasıl iş bulabilirdi?" sorusuyla başlayan videoda, AKP iktidarındaki işsiz sayısının artışına dikkat çekildi.

Gençlerin yurt dışına gitmek istemesi ve sınavlarda yapılan usulsüzlüklere de değinilen videoda şu ifadeler yer aldı:

"Bu genç hangi işte çalışmaya razı olurdu? Kaç lira maaşı kabullenirdi? Bugün her fırsatta ‘Ben ekonomistim’ diyor sayın Erdoğan. Bu genç ekonomist; motokurye veya kasiyer olarak çalışmaya razı olur muydu? Hiç karşılığında her şeyi yaptıran bu düzende imkanı olsa Sayın Erdoğan yurtdışına gitmeyi düşünür müydü?

Girmiş olduğu sınavda derece yapmasına rağmen torpille hakkı yenseydi acaba ne hissederdi? Ve kendisi ‘Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya! Yeter ki iş istesin vatandaş iş, iş çok!’ dediğini duysaydı; ne hissederdi? Eminim çok şey söylemek isterdi fakat tutuklanma korkusuyla büyük ihtimalle onu da söyleyemez, içine atardı"

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100'üncü Yılı Etkinlikleri ve Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda yurttaşlardan sabır isteyerek Türkiye ile Avrupa ülkelerinin ekonomik durumlarını kıyaslamış "Gelişmiş ülkelerin yaşadıkları bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilemez. Şu anda marketlerin rafları Avrupa’da boş" demişti. Erdoğan burada yaptığı açıklamalarda, Türkiye'de işsizlik olmadığını iddia ederek "Bir de utanmadan sıkılmadan diyorlar ki işsizlik var. Ne işsizliği ya? Yeter ki iş istesin vatandaş, iş. İş çok" ifadelerini kullanmıştı.