İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimiyle ilgili dün açıklamalarda bulundu. Soylu’nun en önemli iki iddiasının gerçeği yansıtmadığı, açıklamasının üzerinden daha saat bile geçmeden muhataplarınca ortaya çıkarıldı. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nu en çok hedef gösteren isimlerin başında gelen, “Sen bittin Kılıçdaroğlu” diyen ve CHP’lilerin asker cenazelerine alınmaması gibi haksız/hukuksuz bir talimat veren […]

Saat geçmeden iddialarının yalan olduğu ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimiyle ilgili dün açıklamalarda bulundu. Soylu’nun en önemli iki iddiasının gerçeği yansıtmadığı, açıklamasının üzerinden daha saat bile geçmeden muhataplarınca ortaya çıkarıldı.

Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nu en çok hedef gösteren isimlerin başında gelen, “Sen bittin Kılıçdaroğlu” diyen ve CHP’lilerin asker cenazelerine alınmaması gibi haksız/hukuksuz bir talimat veren Soylu, açıklamasında Kılıçdaroğlu’na bir cümleyle ‘geçmiş olsun’ dedi. Soylu, açıklamasının devamında CHP’yi suçlayarak neredeyse linç girişiminin ne kadar haklı olduğunu ima eden ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu’na “Bu olayın nedenini ortaklarına sormalıdır” diyerek CHP-HDP ortaklığı iddiasını işaret eden Soylu, “Siyasi ortaklıklar da milletin gözü önünde gerçekleşmiştir. Çıkan olayları İçişleri Bakanı’na yıkmak tamamen hafıza kaybıdır” dedi.

ASKER BABASI YALANLADI!

Soylu, olaya dair ‘bilgi’ verirken, “CHP tarafından dışarıdan insanların getirildiği iddia edildi. Provokasyon olduğuna dair kişi veya kişilere rastlamadığımızı belirtmek isterim. Yumruk atanın da şehidin yakını olduğu tespit edilmiştir” dedi. Ölen asker Yener Kırıkcı’nın babası Mustafa Kırıkcı ise Kılıçdaroğlu’na vuran kişinin akrabaları değil mahalle sakinlerinden biri olduğunu söyledi. Kırıkcı, Kılıçdaroğlu’na yönelik bir tepkilerinin olmadığını vurgulayarak, “Benim cenazem için herkes gelebilir. Bu acımı tüm dünya ve Türkiye paylaştı. Benim acım için herkes gelebilir” dedi. Soylu’nun bir diğer iddiası ise Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağından güvenlik güçlerinin haberdar edilmemesi oldu. Soylu, “Böyle hassas bir dönemde bir genel başkan cenazeye gelecekse güvenlik birimi ile paylaşmalıdır” dedi. Soylu’nun iddiası CHP tarafından yalanlandı.

***

Soylu’ya yanıt: Saat 10’da haber verildi!

TBMM’de yaklaşık 100 CHP milletvekili ile birlikte açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ‘CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazar günü Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde yaptığı ziyaretin ‘habersiz’ olduğu’ iddialarını yalanladı. Saldırıya uğrayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağı bilgisinin emniyet ve valiliğe verildiği önceden verildiğini söyleyen Özkoç, “Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü, saat 10’u 3 geçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube’ye haber verdi, Kılıçdaroğlu’nun cenazeye katılacağına dair.

Valinin, emniyetin haberi vardı. Arkadaşlarımız, Milli Savunma Bakanı’nın korumasının ‘Genel Başkanınız katılacak mı’ sorusuna ‘evet’ diye cevap verdiler” dedi. Özkoç, İçişleri Bakanı Soylu’nun kendisinden dakikalar önce yaptığı açıklamayla ilgili olarak, “Hâlâ kışkırtmaya, ayrıştırmaya devam etmek istiyorlar” yorumunda bulundu. “Saldırı öldürmeye yönelikti” diyen Özkoç, İçişleri Bakanı Soylu ve Ankara Valisi Vasip Şahin’e istifa çağrısında bulundu.