Saatlik 11 dolar asgari ücret teklifine, Sanders'tan yanıt: 15 dolar radikal bir fikir değil

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dün ABD senatosunda yapılan asgari ücret görüşmelerinde, Bütçe Komitesi Başkanı Bağımsız Bernie Sanders, Demokrat Joe Manchin'in saatlik asgari ücreti 11 dolara çıkarma teklifine yanıt verdi.

Newsweek'in haberine göre, "On milyonlarca emekçinin açlık koşullarında çalıştığını" belirten Vermont Bağımsız Senatörü Sanders, "Bu, tam bir ulusal rezalettir. Saatte 15 dolar radikal bir fikir değil" diye konuştu.

Sanders, "Bir dizi eyalet bu yönde hareket ediyor. Amerikan vatandaşlarının yüzde 60'ından fazlası, gitmemiz gereken yönün bu olduğunu düşünüyor. Ve bu benim de görmek istediğim şey" diye devam etti.

Kongredeki Demokratlar, Başkan Joe Biden'ın 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketine 15 dolarlık federal asgari ücret teklifini dahil etmeye çalışıyor. Biden, saatlik asgari ücretin bu yıl 9.50 dolara çıkarak 2025 yılına kadar tedricen 15 dolara çıkmasını teklif etmişti.

Bütçe tartışmaları içinde Sanders ve bazı demokratlar asgari ücret teklifinin teşvik paketi içine dahil edilmesinde ısrar ederlerken, Biden bunun gerçekleştirilebilmesine yönelik kuşkularını dile getirmeyi tercih ediyor.