Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin yazarlarından Okan Müderrisoğlu, suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarıyla ilgili kaleme aldığı yazısında, Erdoğan’ın ‘uygun zaman ve zeminde’ kadro değişikliğine gidebileceğini belirtti.

Sabah gazetesinde Süleyman Soylu ile ilgili dikkat çeken yazı: Erdoğan kadro değişikliği yapabilir

MEDYA SERVİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinde bugün dikkat çekici bir köşe yazısı kaleme alındı.

Gazetenin yazarlarından Okan Müderrisoğlu, bugünkü “İddia, İftira, İtiraf!” başlıklı köşesinde, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından başlayan tartışmalara değindi.

Yazısında Erdoğan’ın konuyla ilgili ‘net bir çerçeve çizdiğini’ ve ‘siyaset arkadaşlarını sahiplendiğini’ kaydeden Müderrisoğlu, “Sadece keskin söylemlerle de yetinmedi. Gerek Ankara gerekse İstanbul Anadolu cumhuriyet başsavcılıklarının harekete geçtiğini kamuoyuna hatırlattı. Hem iftiraların hem de iddiaların soruşturmasının başladığını kayda geçirdi” ifadelerini kullandı.

Müderrisoğlu yazısının sonunda ise “Peki, bundan sonra ne yapılabilir?” sorusunun olası cevaplarını yazdı.

Bu soruya üç başlıkta cevap veren Sabah yazarı, Erdoğan’ın ‘uygun zaman ve zeminde’ kadro değişikliği yapabileceğinin sinyalini verdi. Müderrisoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

“LEKENLENMEME HAKKININ BAKİ OLDUĞU İLKESİ…”

“Birincisi, suç örgütü lideri profili malum Peker'in, Türkiye'ye iadesi için başlatılan girişimlerin sonuca ulaşması beklenebilir. Kendisi, yabancı servislerin tesirine girmediğini öne sürse de FETÖ tarzı kirli araçlara abanması, "Türkiye'ye yönelik operasyon kanaatini" pekiştirmiştir.

İkincisi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun görevlendirilmesi ve geniş bir perspektiften inceleme yürütmesi seçeneğidir.

Üçüncüsü ise lekelenmeme hakkının baki olduğu ilkesinden hareketle, uygun zaman ve zeminde gerçekleşmesi muhtemel kadro değişikliğidir.”

SOYLU’NUN YAYINDA SÖYLEDİKLERİNİ GİZLEMİŞTTİ

Öte yandan ‘Pelikancı’ grubun etkin olduğu Sabah gazetesi, Berat Albayrak ile ilişkisi iyi olmadığı bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’teki açıklamalarını neredeyse görmezden gelmişti.

Soylu’nun yayında söyledikleri, 25 Mayıs tarihli Sabah gazetesinin birinci sayfasında sağ alt köşede ve oldukça küçük bir şekilde, “Bu suçlu ismin iftiraları saçma” başlığıyla yer almıştı.

sabah-gazetesinde-suleyman-soylu-ile-ilgili-dikkat-ceken-yazi-erdogan-kadro-degisikligi-yapabilir-880727-1.