Yandaş Sabah gazetesi, bugün AKP’li Akbaşoğlu’nun asgari ücretle ilgili sözlerini manşetine taşıdı. Gün ortasında ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete temmuz zammı ihtimaline kapıyı kapattı.

Sabah’ın bu sabah verdiği ‘asgari ücret umudu’nun ömrü öğleden sonra doldu

MEDYA SERVİSİ

Resmi enflasyonun yüzde 50’yi aştığı Türkiye’de hemen her ürüne gelen büyük zamlar nedeniyle asgari ücret tarihi bir erime yaşıyor. AKP’lilerin zaman zaman gündeme getirdiği “Asgari ücrete temmuz zammı”na, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bugünkü açıklamaları ile kapıyı kapattı. Aynı gün yayımlanan yandaş Sabah gazetesinin manşeti de, Erdoğan ve Bilgin’in açıklamalarıyla boşa düştü.

Sabah gazetesi, bugün AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun açıklamalarını manşetine taşıdı ve “Asgari ücretliye, EYT’liye, memura temmuz umudu” ifadelerini kullandı.

sabah-in-bu-sabah-verdigi-asgari-ucret-umudu-nun-omru-ogleden-sonra-doldu-997767-1.

Sabah’ın bu manşeti attığı gün, Erdoğan ise, “Temmuzda asgari ücrete ikinci bir zam gündemde mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, Erdoğan’ın hemen ardından yaptığı açıklamada, “Bugün için tartışmayı anlamsız buluyorum” dedi, “Gündemimizde olan konuları basınımızla paylaşacağım. Şu anda paylaşacağım şey bununla (enflasyon farkı) sınırlı” ifadelerini kullandı.