Trol sosyal medya hesapları ve iktidar destekçisi medya tarafından hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu gözaltına alındı. Gazeteci Hakan Gülseven de gözaltına alındığını duyurdu

Sabah'ın hedef gösterdiği Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven gözaltına alındı

Bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söyleyen Taylan Kulaçoğlu, Ayvalık'ta gözaltına alındı. Kulaçoğlu'nun ardından gazeteci Hakan Gülseven de gözaltına alındığını duyurdu

2013 yılında RedHack soruşturması kapsamında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı.

Kulaçoğlu, Sabah ve A Haber gibi trol medya kuruluşları tarafından "DHKPC yanlısı" ifadeleriyle hedef gösteriliyordu.

Sabah gazetesi Kulaçoğlu'nun İsimsizler Hareketi adlı Telegram sayfasını yönettiğini belirterek " İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye'de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyordu. Terör örgütü DHKP-C'yi sosyal medyada destekleyen ve terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen Taylan Kulaçoğlu ismindeki kişi "İsimsizler Hareketi" adı altında Twitter'da bir hesabı yönetiyordu," şeklinde ifadelerle hedef gösteren haberler yapmıştı.

KULAÇOĞLU, YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Taylan Kulaçoğlu'nun avukatı Dilara Kara, Kulaçoğlu'nun yarın adliyeye sevk edileceğini duyurdu. Avukat Kara, "Taylan Kulaçoğlu, ifade işleminin tamamlanmasının ardından bırakılacaktı. Ancak her ne olduysa(!) bir anda savcının karar değiştirmesiyle yarın adliyeye sevk edileceğini öğrendim" ifadelerini kullandı.