Sabah gazetesi muhabiri Tülay Canbolat'ın FETÖ'den gözaltına alındığı iddia edildi. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, "Sabah muhabiri Tülay Canbolat'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı adım adım izlemekle görevli olduğunu" öne sürdü

'Sabah muhabiri FETÖ'den gözaltına alındı' iddiası

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin Ankara muhabiri Tülay Canbolat'ın, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındığı iddia edildi.

Odatv’ye bilgi veren güvenlik kaynakları, Sabah muhabiri Tülay Canbolat'ın Salı günü gözaltına alındığını öne sürdü.

Canbolat’ın ByLock’tan gözaltına alındığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki gözaltı işleminin devam ettiği ileri sürüldü.

Öte yandan, Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı adım adım izlemekle görevli olan ve cumhurbaşkanlığına akreditesi bulunan Sabah Muhabiri Tülay Canbolat, ByLock'tan evinde gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Uğuroğlu'nun "Emine Erdoğan'ı izleyen FETÖ'cü!" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi tarafından yürütülmekte olan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Sabah Gazetesi'nin basın kartlı muhabiri Tülay Canbolat'ın emniyetteki sorgusunun sürdüğü öne sürüldü.

Polis tarafından hakkında araştırma yapılması ve ifadesinin alınmasından sonra cumhuriyet başsavcılığı tarafından da ifadesi alınacak olan Canbolat'ın mahkemeye sevk edilip edilmeyeceği henüz belli olmadı.

Değerli okurlarım,

15 Temmuz kahpe darbe girişimi sonrasında FETÖ'cü 215 bin kişinin ByLock adlı şifreli haberleşme programı kullandığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamıştı.

Bu 215 bin kişinin isimlerinin açıklanmaması bir yana ByLock kullanıcılarının FETÖ'cü sayılacağı da mahkemeler tarafından karara bağlanmıştı.

Durum böyle iken Sabah Gazetesi tarafından Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan'ı izlemekle görevlendirilen Tülay Canbolat'ın "güvenlik soruşturmasından" nasıl geçtiği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesine nasıl "akredite" yapıldığı da merak konusu."