Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Taliban sözcüsü Suhail Shaheen'i canlı yayına çıkararak hiçbir zorlayıcı soru sormadan propaganda yaptıran A Haber’i tebrik etti.

Sabah yazarı, Taliban sözcüsüne propaganda yaptıran A Haber'i tebrik etti

MEDYA SERVİSİ

AKP’nin kontrolündeki medya organlarından A Haber’in, geçen günlerde Taliban sözcüsü Suhail Shaheen'i canlı yayına bağlayarak örgütün propagandasını yaptırmasına zemin hazırlaması tartışılmaya devam ediyor.

Bir başka yandaş medya organı olan Sabah gazetesinin yazarı Melih Altınok, Taliban sözcüsü Suhail Shaheen'i canlı yayına çıkartan ve hiçbir zorlayıcı soru yöneltmeyen A Haber'in, ‘CNN International gibi dünya devi medya kuruluşlarını atlattığını’ savundu. Kanalı tebrik eden Altınok, bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Ekipteki bütün meslektaşlarımı tebrik ederim. Gelin görün ki A Haber'in bu takdir edilesi gazetecilik refleksini sanki bir ayıpmış, suçmuş gibi değerlendirenler var... A Haber, Taliban'a nasıl söz hakkı verirmiş... A Haber ne yapmaya çalışıyormuş... Gazetecilik yapıyor olmasın? Daha fenası bu sözlerin, Kandil'de yaptıkları röportajlarda, Taliban'ın seküler ve sakalsız versiyonu olan PKK'lı teröristlere sempatilerini gizlemeyen gazetecilerin ağzından çıkması.Hadi mesleki rekabeti, kıskançlığı anlarım da... Tembelliğini ve vasatlığını takipçilerine ajitasyonla ve ideolojik soslarla yedirmeye çalışan gazetecilerin hâli sizce de çok acıklı değil mi?”

A HABER’DE NE KONUŞULDU?

A Haber, 16 Ağustos’ta Afganistan’da kontrolü ele geçiren ve AKP iktidarının mesajlarına ‘olumlu’ baktığı radikal İslamcı örgüt Taliban’ın sözcüsü Suhail Shaheen'i canlı yayına bağladı.

Kanalın sunucusu, Shaheen’e zorlayıcı sorularak sormak yerine, sözcünün örgütün propagandasını yapmasına seyirci kaldı.

Yayında Türkiye’nin ‘kardeş ülke olduğunu’ savunan Shaheen, ‘işbirliğine sıcak baktıklarını’ söyledi.

“Burada kardeş ülkenin bizimle olması çok güzel. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Herhangi bir parasal yardım ya da işbirliği için Türkiye’yle yakın olmak isteriz” diyen Shaheen, “Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz” ifadelerini kullanarak kamuoyunda Taliban’a karşı sempati uyandırmaya çalıştı.