Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki kızı Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran Şaban Vatan’ın ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılmasına karar verdi. Kamuoyunda ‘olayın üstü örtülmek mi isteniyor’ şüphesi yaratan kararın ardından baba Vatan ile ailenin avukatı Emel Bodur BirGün’e konuştu. ‘AİLEM İÇİN YAŞIYORUM’ Bu kararın kendisini susturmak […]

Şaban Vatan: Adaletin terazisini değiştirdiler

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki kızı Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran Şaban Vatan’ın ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılmasına karar verdi. Kamuoyunda ‘olayın üstü örtülmek mi isteniyor’ şüphesi yaratan kararın ardından baba Vatan ile ailenin avukatı Emel Bodur BirGün’e konuştu.

‘AİLEM İÇİN YAŞIYORUM’

Bu kararın kendisini susturmak adına alındığını söyleyen bir takım tehditlerle karşı karşıya kaldığını ve bunun hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Şaban Vatan, şu ifadeleri kullandı: “Şikâyetlerimde hiçbir sonuç alamazken, bana karşı yapılan işlemler ise yıldırım hızında gerçekleşiyor. Adaletsizlik duvarlarıyla karşı karşıyayız. 21 Mart’ta yıldırım hızında yargılandım. Yatmadığım hastanelerde yatmışım gibi gösterildi. Resmi olarak hastanelerin hepsinden yatışımın olmadığına dair belgeleri zaten çıkardık. Herhangi bir rahatsızlığım zaten yok. Adaletin terazisini değiştirdiler. Ben ailem için yaşayan bir babayım.”

KARAR GEREKÇESİZ

Vatan’ın avukatı Emel Bodur ise şöyle dedi: Akıl hastanesine ilişkin sevkin gerçekleşeceğine dair bir karar alındığını doğruladı. Bodur, “ Görele Sulh Ceza Hakimliği’ne yapmış olduğumuz itiraz 8 Nisan’da kesin olarak reddedildi. Bu karar Şaban Vatan’ın Samsun Ruh Hastalıkları Hastanesi’ne sevkine ilişkindir. Mahkemenin kararı maalesef bizce gerekçesizdir. Çünkü Şaban Vatan’ın hiçbir hastanede akıl sağlığına ilişkin tedavi görmediği Sosyal Güvenlik Kurumu dahil, tüm resmi kurumlarca doğrulanmaktadır. Görele Cumhuriyet Savcılığı’na tüm bu süreci kapsayan detaylı bir dilekçe verdik. Süreci takip ediyoruz.”

***

Rabia Naz için adalet çağrısı

Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılması için yarın ülke genelinde kadınlar bir araya gelecek. Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla 27 şehirde kadınlar, Rabia Naz Vatan’ın ölümünün birinci yılında “Rabia Naz’a Adalet” istemiyle toplanacak. “Biz bu davanın peşini bırakmayacağız.” denilen çağrıda şu ifadeler yer aldı: “Yapılması gereken bellidir: Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Adalet biziz susmayacağız.”