Şaban Vatan gözaltına alındı

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, savcılık kararı ile bu sabah gözaltına alındı.

Vatan'ın gözaltına alınmasıyla ilgili Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Şaban Vatan ve beraberinde 3 şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, şüpheliler K.K., T.D. ve C.C.'nin, kendilerine Meclis Araştırma Komisyonu süsü verip, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal'e baskı ve tehditte bulunup, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorladığı suçlamasıyla gözaltına alındıkları kaydedildi.

Vatan, önceki gün Rabia Naz soruşturmasında gizlilik kararının kalkmasının ardından soruşturma dosyasındaki bazı bilgi, belge ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, soruşturma savcılarına yönelik çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

POLİSLER BENİ ALMAYA GELDİ

Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak ifadesi alınmak üzere polisler tarafından emniyete götürüldüğünü duyurdu.

Vatan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Polisler beni almaya geldi eve, ifadem alınacakmış" ifadelerini kullandı

CHP'Lİ TIĞLI, GÖZALTINDA DEĞİL DEMİŞTİ

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Vatan'ın emniyete gözaltına alınarak götürüldüğü iddialarına ilişkin açıklama yapan Tığlı, Şaban Vatan'ın gözaltına alınmadığını, ifadesinin alındığını söylemişti.

TBMM Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması Komisyonu üyesi de olan Tığlı, Olayın takibinde olduğunu belirterek, “Şaban Vatan şu anda gözaltında değil, ifadesi alınıyor. Bir gözaltı kararı çıkmadı” dedi. Tığlı, gazeteciler Canan Coşkun ve Kazım Kızıl'ın da “şikayet” üzerine gözaltına alındığı yönünde bilgi verildiğini belirterek, “İfade değiştiren Mürsel diye birisi var onun şikayeti üzerine olduğu söyleniyor, biz de takip ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ATİKE VATAN: POLİSLER EVİMİ BASTI

Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüyle ilgili süreci başından beri takip eden ve olayın duyulmasını sağlayan gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak Atika Vatan'ın, Şaban Vatan'ın ifadesi alınmak üzere emniyete götürülmesiyle ilgili yaptığı konuşma sonrasında evlerine tekrar polis geldiğini ve arama yaptıklarını söylediğini duyurdu.

Cihan'ın yaptığı video paylaşımında Atike Vatan, "Bir sürü polis evime gelerek arama yaptı. Bana arama emri gösterdiler avukatım da yanlarındaydı.Sanki ben katilmişim, teröristmişim gibi arama yaptılar, evim darmadağan. Benim kızımı bu kadar aramadılar. Hard disk, bilgisayar aradılar. Çocuğumun tabletini ve bir telefonu aldılar, yanımda bulunan arkadaşımın ve benim telefonumuza el koydular" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Giresun Valiliği, Şaban Vatan ve 3 şüphelinin gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, baba Şaban Vatan ve beraberindeki şüpheliler K.K., T.D. ve C.C.'nin, kendilerine Meclis Araştırma Komisyonu süsü verip, soruşturmanın tanığı Mürsel Küçükal'e baskı ve tehditte bulunup, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorladığı suçlamasıyla gözaltına alındıkları kaydedildi.

Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili süren soruşturmada tanık olan Mürsel Küçükal'in, baba Şaban Vatan ve yanındaki 3 şüpheli tarafından atölyeye kapatıldığı söylenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Komisyonun faaliyetlerini tamamlayıp ilimizden ayrılmasından sonra baba Şaban Vatan tarafından tanık Mürsel Küçükal'a yönelik gerek sosyal medya üzerinden, gerekse aleni olarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu tespit edilmiştir. 13.11.2019 günü Eynesil İlçe Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat hattını arayan E.K. 'Ören yolu Dedeli Küme Evleri üst kısmında bir inilti ve bağırma seslerini' ihbar etmesi üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etmiş, yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda Şaban Vatan'ın Rabia Naz olayı ile ilgili ifade veren Mürsel Küçükal isimli şahsı atölyeye kapattığını, atölyeden bağırma sesleri geldiğini bildirilmesi üzerine görevli ekip Küçükal'ın ikametine gitti. Şahısla yapılan görüşmede; 'tanımadığı ince uzun boylu bayan bir şahsın yanına gelerek Şaban Vatan'ın ikametinin orada Meclis Komisyonunun kendisini beklediğini söyleyerek, Rabia Naz hadisesinin vuku bulduğu yere eşi ile beraber getirdiğini, burada tanımadığı 3 şahsın evin yanında yol üzerinde beklediğini gördüğünü, burada şahısların kendisine Rabia Naz'ın nasıl süründüğünü zorla göstermesini istediklerini, kendisinin korkudan yere yatarak defalarca süründürüldüğünü, akabinde Şaban Vatan ve yanında bulananların (kendisini meclis araştırma komisyonu üyesi milletvekilinin yardımcısı olarak tanıtan C.C., yanında bulunan K.K. ve T.D.) kendisini pimapen atölyesine soktuklarını tehdit ve gözdağında bulunduklarını beyan etmiştir. Konu ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş ve adli tahkikat başlamıştır"

Baba Şaban Vatan ve diğer şüphelilerin gözaltına alınması gerekçesinin de yer aldığı açıklamada "C.C. isimli şahıs konu ile ilgili olarak olayın tanığı Mürsel Küçükal'ı TBMM Meclis Araştırma Komisyonundaki bir üye milletvekilinin yardımcısı olduğunu ve komisyon üyelerinin olay yerinde kendisini beklediğini söyleyerek kandırmak suretiyle, kendilerine Meclis Araştırma Komisyonu süsü vererek olay yerinde baskı ve tehditte bulunarak şahsı süründüren, hürriyeti tahdit, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorlamaları dolayısıyla şüpheli K. K., T. D., C. C. ve Şaban vatan gözaltına alınmış, ikamet adresleri ve araçlarında aramalar yapılarak dijital materyaller incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır" ifadelerinde yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğunu öne sürülmüş, aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AKP’li siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığı belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.

DHA

cukurda-defineci-avi-540867-1.