İşten atıldıkları için İstanbul'daki Sabancı kuleleri önünde oturma eylemi yapan EnerjiSA işçilerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde, DİSK'e bağlı Enerji-Sen'in Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ile 7 işçi gözaltına alındı. Valilik, Sabancı Holding'in bulunduğu sokağa ve çevresine eylem yasağı getirdi.

Sabancı kuleleri önündeki direnişe polis müdahalesi: İşçiler ve iki sendika yöneticisi gözaltına alındı
Fotoğraf: Twitter | @enerjisen

EnerjiSa işçilerinin Sabancı kuleleri önündeki oturma eyleminde, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Enerji-Sen’in Genel Başkanı Süleyman Keskin ve Kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ile 7 işçi gözaltına alındı.

Hukuksuz şekilde işten atıldıkları gerekçesiyle Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde direnişe geçen EnerjiSA işçileri, direnişin 58. gününde eylemlerini İstanbul’da bulunan Sabancı kuleleri önüne taşıdı.

İşçi ailelerinin ve Enerji-Sen üyelerinin de katıldığı oturma eylemine polis müdahale etti. Basın açıklaması öncesi gerçekleştirilen müdahalede, Enerji-Sen yöneticileri Süleyman Keskin ve Kamil Kartal ile 7 işçinin gözaltına alındığı öğrenildi.

VALİLİKTEN EYLEM YASAĞI

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile, valilik kararıyla holdingin bulunduğu sokak ve çevresine eylem yasağı konulduğunu belirtti.