CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “SaBıKa Holding Broşürü” ile ilgili paylaşımı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” ve “Kamu Görevlilerine Hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

'SaBıKa Holding Broşürü' davası: CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu beraat etti
Fotoğraf: CHP İstanbul

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun “SaBıKa Holding Broşürü” ile ilgili paylaşımı gerekçe gösterilerek, “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” ve “Kamu Görevlilerine Hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Kaftancıoğlu, beraat etti.

Kaftancıoğlu, bugün Çağlayan'daki İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kamu Görevlilerine Hakaret" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenen Kaftancıoğlu, söz konusu davadan beraat etti.

KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, mahkeme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kaftancıoğlu, açıklamasında, "Bu memlekette sabah akşam, yatıp kalkıp halka, vatandaşa hakaret edenler; yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar ve bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar ve koca çınarımızı (Altan Öymen) mahkemeye getirme zorunda bırakıyorlar" dedi.

Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olarak ben hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem parti kültürümüzde yoktur. Ancak CHP olarak bizler gerçeği söylemek zorundayız. Gerçeği söylemek durumundayız dedim, bugün de yargı, siyaset, rüşvet ilişkisinin anlatıldığı, bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini halka anlatmak için yaptığımız parti çalışmasından ötürü, dikkatinizi çekiyorum içinde ne bir hakaret var ne birilerine ağır bir söz var, sabah akşam hakaret edenler tarafından dava açıldı. Ve bugünkü dava beraatle sonuçlandı."

Fotoğraf: CHP İstanbulFotoğraf: CHP İstanbul

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Merkezi tarafından "paravan şirketlerle kara para akladığı, nitelikli dolandırıcılık yaptığı, bürokrasi ve yargıya rüşvet verdiği" ileri sürülen Sezgin Baran Korkmaz ve holdingi ile ilgili bilgilerin yer aldığı 'SaBıKa Holding' başlıklı broşür hazırlanmıştı. 15 Ekim 2021 tarihinde CHP’li bazı İstanbul il ve ilçe yöneticileri ile partililer tarafından Beşiktaş ve Beyoğlu’nda broşürleri dağıtanlar hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede aralarında il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "devlet görevlisine hakaret" suçlamalarıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Aynı broşürü sosyal medya hesabından, "Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…” notuyla paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da aynı suçlamalardan dava açılmıştı.

Kaftancıoğlu'na 'SaBıKa Holding Broşürü'yle ilgili paylaşımı nedeniyle, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Kamu Görevlilerine Hakaret" suçlamasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istenmişti.